Που οδηγούνται τα ζώα όταν "φύγουν";

Ο Πέτρος Ινιωτάκης πρότεινε τη δημιουργία ενός κλιβάνου καύσης των ζώων

Έχουμε άραγε αναρωτηθεί ποτέ τι γίνεται και πού καταλήγουν τα ζώα που κείτονται νεκρά στην άκρη ή καταμεσής του οδικού δικτύου της Κρήτης;

Το θέαμά τους είναι φρικτό και στενάχωρο για όλους, γηγενείς και ξένους που επισκέπτονται το νησί. Για τους τουρίστες είναι και κάτι που αντιβαίνει πλήρως στην αισθητική τους, καθώς ως φαινόμενο είναι πιο σπάνιο στις χώρες τους, συγκριτικά με τα ελληνικά δεδομένα...

Ένα νεκρό ζώο στην μέση ενός δρόμου εγκυμονεί και κινδύνους, αφού ορισμένοι οδηγοί θέλοντας να το αποφύγουν, καταφεύγουν και σε... στραβοτιμονιές!

Στη χθεσινή συνεδρίαση της ΠΕΔ, με αφορμή την πρόταση του δημάρχου Χερσονήσου Γιάννη Μαστοράκη, για τη δημιουργία κινητής μονάδας φροντίδας των αδέσποτων ζώων, ο δημοτικός σύμβουλος Πέτρος Ινιωτάκης έφερε στο προσκήνιο κι αυτή την παθογένεια..

“Η ΠΕΔ Κρήτης σε συνεργασία με την Περιφέρεια, θα πρέπει να δει το ζήτημα της περισυλλογής των νεκρών ζώων από τους δρόμους. Νομίζω ότι όλοι καταλαβαίνουμε το πρόβλημα και την πρόληψη που θα χρειαστεί για τα ατυχήματα απ’ τα νεκρά ζώα που υπάρχουν μέσα στο οδικό δίκτυο. Σε κανέναν δεν αρέσει η εικόνα, και κυρίως στους τουρίστες της Κρήτης, που δεν θέλουν να βλέπουν ζώα να αποσυντίθενται επάνω στο οδόστρωμα”, είπε αρχικά ο κ. Ινιωτάκης, ο οποίος στη συνέχεια πρότεινε τη δημιουργία “ενός κλιβάνου καύσης των ζώων, έτσι ώστε να μην γίνεται το πέταμα των ζώων σε χώρους που δεν επιτρέπεται και αποτελούν από εκεί και μετά μια βραδυφλεγή υγειονομική βόμβα”.

Το ουσιώδες του πράγματος, βέβαια, είναι να μη βλέπουμε αδέσποτα γύρω μας και κάθε τετράποδος φίλος αξίζει και πρέπει να βρει έναν σωστό κηδεμόνα!

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ