Άφησε το στίγμα του στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας

Ο Αεράκης αφήνει σημαντικό έργο ως πρόεδρος του συλλόγου

Δεν ήταν ξανά υποψήφιος στις εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. στον Σύλλογο Φίλων του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης ο Γιώργος Αεράκης. Επικαλέστηκε προσωπικούς λόγους κι αποφάσισε να μην είναι ξανά στο μουσείο.

Μετά από τεσσεράμισι σχεδόν έτη στο τιμόνι του Συλλόγου, ο Γιώργος Αεράκης πάντως αφήνει σημαντικό έργο και ισχυρές παρακαταθήκες. Επί των ημερών του το Μουσείο απόκτησε ισχυρή εξωστρέφεια, αύξησε την επισκεψιμότητά και τα έσοδα του από παράλληλες δράσεις ( εκδηλώσεις, παιδικά πάρτυ, καλοκαιρινά προγράμματα κλπ). Το πωλητήριο περιήλθε στην δικαιοδοσία του Συλλόγου των φίλων, φορτώθηκε με εμπόρευμα και απογείωσε τις πωλήσεις του.

Οι εννέα δεινόσαυροι - ορισμένοι από αυτούς γιγαντιαίων διαστάσεων - που βρίσκονται εντός αλλά και στον περίβολο του Μουσείου και τους οποίους το Μουσείο ενοικίαζε, αγοράστηκαν από τον Σύλλογο φίλων και αποτελούν πλέον περιουσιακό στοιχείο της Έκθεσης.

Ο Σύλλογος των Φίλων του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης που μόνο διακοσμητικός δεν είναι ο ρόλος του μιας και ασκεί την οικονομική διαχείριση της έκθεσης στον κόλπο του Δερματά είναι ένα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα σωματείο και βασίζεται στον εθελοντισμό. Αποδεικνύεται σημαντικός πυλώνας στην λειτουργία της έκθεσης και στην εν γένει θετική εικόνα του Μουσείου, το οποίο ανήκει στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και αποτελεί στολίδι για το νησί μας και την ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου.

Σε παλιότερη συνέντευξη του ο κ. Αεράκης είχε δηλώσει ότι η σημαντικότερη στιγμή της θητείας του στο Μουσείο ήταν όταν, πρώτο το Μουσείο είχε ανοίξει διάπλατα τις πόρτες του και με άλλους φορείς υποδέχτηκε τους 36 πρόσφυγες μαζί με τις οικογένειές τους που είχαν έρθει στην Κρήτη, στα πλαίσια του προγράμματος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ, σε συνεργασία με την Αναπτυξιακή Ηρακλείου, και διέμεναν σε διαμερίσματα και κατοικίες που είχαν ενοικιαστεί.

«Εμείς, στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης, νιώθουμε ιδιαίτερη χαρά που είχαμε την ευκαιρία να συμβάλλουμε με τον τρόπο μας στην ένταξη και φιλοξενία των ανθρώπων αυτών, που βρίσκονται μακριά από τις πατρίδες τους, στο νησί μας και στην πόλη μας. Πρόκειται για μια σημαντική πρωτοβουλία του Μουσείου μας που εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο της προσπάθειας μας για «άνοιγμα» του ΜΦΙΚ σε όλες τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες» είχε δηλώσει.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ