Τραυματίστηκε στο πόδι, εν ώρα εργασίας - Άλλο ένα εργατικό ατύχημα στη μακρά λίστα

Εργατικό ατύχημα σε σχολικό κτίριο

Τραυματισμένος στο πόδι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο το μεσημέρι της Δευτέρας, ένας οικοδόμος από την Αλβανία, ο οποίος εργαζόταν στο εργοτάξιο σχολείου στο Γάζι του Δήμου Μαλεβιζίου.

Ο άνδρας τραυματίστηκε στο πόδι όταν το μικρό μπουλντοζάκι, στον κατήφορο προς το τοιχίο που δούλευε ο εργάτης, πλάγιασε προς τα μπροστά και του σφήνωσε το πόδι.

Ο άνδρας διεκομίσθη στο νοσοκομείο ενώ στο εργοτάξιο έσπευσε αντιπροσωπεία του συνδικάτου οικοδόμων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Συνδικάτου Οικοδόμων, το νέο εργατικό ατύχημα σημειώθηκε περίπου στις 1 σήμερα το μεσημέρι στο υπό ανέγερση Δημοτικό σχολείο Γαζίου σε εργασίες θεμελίωσης – σκυροδέτησης τοιχίων περίφραξης, όταν μηχάνημα χτύπησε το 37χρονο οικοδόμο, πατέρα δύο ανήλικων παιδιών ο οποίος μεταφέρθηκε στο Βενιζέλειο νοσοκομείο, με κάταγμα στο αριστερό πόδι.

Το Συνδικάτο Οικοδόμων, μαζί με την τεχνική επιθεώρηση βρέθηκαν στο χώρο του ατυχήματος, προκειμένου να πραγματοποιήσουν αυτοψία για τις συνθήκες του νέου αυτού εργατικού ατυχήματος.

"Ευχόμαστε περαστικά στον συνάδελφο και ταχεία ανάρρωση. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να μην υποκύπτουν σε πιέσεις και εκβιασμούς της εργοδοσίας και να καταγγέλλουν περιστατικά ασυδοσίας στο συνδικάτο.

Ευθύνη φέρει τόσο η σημερινή κυβέρνηση, όσο και οι προηγούμενες που δίνουν αέρα στα πανιά της εργοδοσίας να μετατρέπουν τους χώρους δουλειάς σε γαλέρες. Για εμάς το πολυτιμότερο είναι να γυρνάμε στο σπίτι μας κι όχι να αφήνουμε το αίμα μας στους χώρους δουλειάς που πάμε να βγάζουμε ένα μεροκάματο" - τονίζουν σε ανακοίνωσή τους οι οικοδόμοι.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ