Μ. Σεληνιωτάκης: "Δεν σηκώνουν τα τηλέφωνα οι αρμόδιοι!"

Συνεδρίασε, εκτάκτως, το Συντονιστικό όργανο Πολιτικής Προστασίας - Στο επίκεντρο η λήψη πρόσθετων μέτρων δασοπυρόσβεσης

Εν μέσω μιας δύσκολης αντιπυρικής περιόδου για την Κρήτη, συνεδρίασε εκτάκτως το πρωί της Τρίτης, το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κρήτης.

Θέμα της συνεδρίασης είναι τα «Πρόσθετα Μέτρα Ενίσχυσης του Μηχανισμού Δασοπυρόσβεσης στην Π.Ε. Ηρακλείου».

Αίσθηση προκάλεσε η καταγγελία του Διοικητή του 1ου Πυροσβεστικού Σταθμού Ηρακλείου, Αντιπύραρχου Μιχάλη Σεληνιωτάκη, ο οποίος τόνισε χαρακτηριστικά: "Δεν μπορώ να μην βρίσκω αρμόδιους αντιδημάρχους και τους υπεύθυνους πολιτικής προστασίας Δήμων. Δεν σηκώνουν τα τηλέφωνα!"

Ανέφερε επίσης ότι αναγκάστηκε να πάει στον εισαγγελέα Δήμο του νομού Ηρακλείου για φωτιά σε χωματερή, παρά τις παρατεταμένες προειδοποιήσεις για λήψη μέτρων πολιτικής προστασίας. Σημείωσε επίσης, ότι ήδη έχουν καταγραφεί 3.500 περιστατικά σε όλη την Κρήτη, και 1500 στην Κρήτη.

Ο κ Σεληνιωτάκης κάνει έκκληση για διαρκή επαγρύπνηση, ώστε η εκάστοτε Πολιτική Προστασία να μην βάζει λουκέτο κάθε Παρασκευή ενώ ζήτησε και την βοήθεια της Εκκλησίας, για να γίνει ενημέρωση των πιστών αυτές τις μέρες.

Ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης, επέρριψε ευθύνες τόσο στην προηγούμενη όσο και στη νέα κυβέρνηση καθώς - όπως είπε - 'ξέρουν μόνο να δίνουν εντολές χωρίς να δίνουν πόρους"!

Αξιοσημείωτο είναι ότι στη συνεδρίαση παρευρίσκονται τέσσερις εκπρόσωποι πολιτικής προστασίας Δήμων του νομού Ηρακλείου και συγκεκριμένα του Ηρακλείου, Αρχανών - Αστερουσιων, Βιάννου, Φαιστού και Χερσονήσου. Από τους υπόλοιπους δήμους απουσιάζουν.


Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ