Ψήφισε το πρόσωπο της Κρήτης για το 2019

Οι υποψηφιότητες που εσείς ξεχωρίσατε και προτείνατε - Εκπρόσωποι της κοινωνίας, της πολιτικής, της επιστήμης, του αθλητισμού.

Απομένουν λίγες μόλις ημέρες για να μας αποχαιρετήσει ένα «πλούσιο» από πλευράς ειδήσεων 2019!
Ειδήσεις ευχάριστες, δυσάρεστες, διασκεδαστικές, συγκλονιστικές, ειδήσεις που μας έκαναν να προβληματιστούμε, να δακρύσουμε, να γελάσουμε μέχρι δακρύων ή να νιώσουμε περηφάνια.
Ιστορίες που διαδραματίστηκαν δίπλα μας ή λίγο πιο μακριά μας, ιστορίες για τον άνθρωπο ή από αυτόν.

Σας ζητήσαμε να μας προτείνετε το πρόσωπο ή τα πρόσωπα που κατά την δική σας άποψη άφησαν το «σημάδι» τους στην Κρήτη ή για την Κρήτη τη χρονιά που φεύγει. Οι προτάσεις σας ήταν δεκάδες, γεγονός που καταδεικνύει ότι γίνονται πολλά και καλά πράγματα.

Για πρακτικούς λόγους και για τη δική σας διευκόλυνση στην ψηφοφορία περιορίσαμε τον αριθμό των υποψηφίων. Στην τελική λίστα περιλαμβάνονται άνθρωποι της πολιτικής, της κοινωνίας, του αθλητισμού, της επιστήμης, άνθρωποι που εσείς ξεχωρίσατε και θέλετε να αναδειχθούν.

Αποφασίστε εσείς για το πρόσωπο (ή την ομάδα προσώπων) που «έκλεψε» την παράσταση το 2019. Δείτε τις υποψηφιότητες, που έχουν μπει με αλφαβητική σειρά και ψηφίστε πατώντας πάνω στην αντίστοιχη φωτογραφία

1) Αρβελάκη Βίκη
Η σκηνοθέτις από τα Χανιά, που με τις μικρού μήκους ταινίες και τα ντοκιμαντέρ της προβάλει την Κρήτη, την ιστορία, τον πολιτισμό και τους ανθρώπους της σε όλο τον κόσμο.

2) Γρινιεζάκης Μακάριος
Ο Μακάριος (κατά κόσμον Κωνσταντίνος) Γρινιεζάκης τον Μάιο εξελέγη παμψηφεί από την Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας και ενθρονίστηκε στις 29 Ιουνίου. Οι Ορθόδοξοι της μακρινής Ηπείρου, ο ελληνισμός της διασποράς βρήκαν στο πρόσωπο του έναν άξιο ποιμενάρχη.

3) Δερμιτζάκης Εμμανουήλ
Ο κρητικός γενετιστής ανέλαβε τα ηνία του Εθνικού Συμβουλίου Ερευνας, Τεχνολογίας και Καινοτομίας δηλώνοντας αποφασισμένος να φέρει το ερευνητικό σύστημα της χώρας εκεί που του αξίζει, αξιοποιώντας το εξαιρετικό επιστημονικό προσωπικό που διαθέτει η Ελλάδα.

4) Εθελοντική ομάδα Lifeguard Hellas
Υποψηφιότητα η οποία αφορά σε όλους τους εθελοντές που βρίσκονται όπου υπάρχει ανάγκη από την μια ως την άλλη άκρη της Κρήτης. Μέλη της συγκεκριμένης εθελοντικής ομάδας συγκίνησαν το πανελλήνιο τον Μάρτιο του 2019 όταν κατάφεραν να διασώσουν μια εγκλωβισμένη γιαγιά στο - αποκλεισμένο από τις καταστροφές που προκάλεσε η κακοκαιρία - χωριό Σκορδαλού στα Χανιά.

5) ΕΜΑΚ Κρήτης
Μια ακόμα υποψηφιότητα –απόδοση τιμής στους επαγγελματίες αυτή τη φορά διασώστες, οι οποίοι 12 μήνες το χρόνο, 7 ημέρες της εβδομάδα, 24 ώρες το 24ωρο είναι αυτοί που θα κληθούν να βοηθήσουν μέχρι τα πιο δυσπρόσιτα μέρη του νησιού και να σώσουν ανθρώπινες ζωές.

6) Καραμαλάκης Μιχάλης
Ο κρητικός Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας. Τον Ιούλιο το ΚΥΣΕΑ αποφασίζει την τοποθέτηση του στην κορυφή της ιεραρχίας της αστυνομίας, επισφραγίζοντας την σημαντική πορεία του στο Σώμα και «δίνοντας» μετά από 20 και πλέον χρόνια ξανά τα ηνία σε Αξιωματικό από την Κρήτη.

7) Μαμουλάκης Χάρης
Σε μια χρονιά που οι κάλπες «στήνονταν» η μια μετά την άλλη ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ ήταν από τα πρόσωπα που συζητήθηκαν ίσως περισσότερο από κάθε άλλον προεκλογικά αλλά και μετεκλογικά, με αφορμή το ρεκόρ ψήφων που συγκέντρωσε ως «πρωτοεμφανιζόμενος» στα ψηφοδέλτια.

8) Μητσοτάκης Κυριάκος
Πρωθυπουργός της Ελλάδας αλλά και Κρητικός. Ανέλαβε το «τιμόνι» της χώρας τον Ιούλιο του 2019 και η εκλογή του δημιούργησε πολλές προσδοκίες για δρομολόγηση και επίλυση προβλημάτων που χρόνια τώρα ταλαιπωρούν την Κρήτη.

9) Μιχάλης Μπούσης
Ο άνθρωπος που αναγέννησε τον ΟΦΗ και έδωσε το έναυσμα για το πρότζεκτ της νέας εποχής, που έχει γίνει το case study του ελληνικού ποδοσφαίρου.

10) Παπαστάμος Απόστολος
Ο Χανιώτης κολυμβητής αναδείχθηκε φέτος Παγκόσμιος πρωταθλητής στους Εφήβους. Έχει εξασφαλίσει την συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς του Τόκιο ενώ ήταν υποψήφιος για καλύτερος αθλητής της χρονιάς στην Ελλάδα και κέρδισε το έπαθλο του «Ανερχόμενου Ταλέντου», στα βραβεία του ΠΣΑΤ.

11) Παχιαδάκης Γιώργος

Αποτελεί ένα αυθεντικό ταλέντο στο γκολφ. Μεγάλη διάκριση για εκείνον μέσα στο έτος η κατάκτηση της κορυφης στην Ευρώπη με τα Ελληνικά χρώματα, στο «European Team Shield Golf Championship». Ο 18χρονος γκολφέρ από την Κρήτη έχει κερδίσει με το... μπαστούνι του υποτροφία στο Μαϊάμι

12) Ποϊράζη Παναγιώτα
Τα διεθνή βραβεία και οι διακρίσεις έρχονται το ένα μετά το άλλο για την ερευνήτρια του ΙΤΕ. Μέσα στην χρονιά έλαβε το βραβείο με την υψηλού κύρους υποτροφία του γερμανικού ιδρύματος Einstein Foundation Berlin

13) Σημανδηράκης Παναγιώτης
Εκλογές είπαμε πολλές φέτος και ο νέος Δήμαρχος Χανίων είναι και κυριολεκτικά νέος. Μόλις 37 ετών, ένας από τους νεότερους δημάρχους της Κρήτης, με την εκλογή του να δημιουργεί πολλές προσδοκίες για «νέο άνεμο» στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

14) Ταβερναράκης Νεκτάριος
Πρόεδρος του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας, Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστήμιου Κρήτης, μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου European Research Council , της Ακαδημίας Αθηνών, αλλά και μέλος της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών της Γερμανίας Leopoldina. Αυτές είναι μερικές μόνο από τις «περγαμηνές» του.

15) Χατζάκη Αλεξίου Μαρία
Καθηγήτρια στο Τμήμα Μοριακής Βιολογίας και Γενετικής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης. Η μοναδική ειδικός στην Ελλάδα για τις αράχνες.

16) Cretan Casa De Papel
Πρωταγωνίστριες στο πιο viral βίντεο της χρονιάς, όπως δείχνουν και τα στατιστικά οι κρητικιές γιαγιάδες. Η ξεκαρδιστική παρωδία της επιτυχημένης τηλεοπτικής σειράς «La casa de papel» με την ομάδα των ηλικιωμένων κυριών, έκανε σίγουρα την διαφορά σε επικοινωνιακό επίπεδο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ