Παρουσία της Δόμνας Μιχαηλίδου το Συνέδριο "Επ'Αρωγή"

Τριήμερη επίσκεψη της υφυπουργού Εργασίας στην Κρήτη

Τριήμερη επίσκεψη στην Κρήτη ξεκινάει σήμερα η υφυπουργός Εργασίας, αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου.

Η κ. Μιχαηλίδου ξεκινά την επίσκεψή της με χαιρετισμό στο 9ο Πανελλήνιο Συνέδριο Μονάδων Κοινωνικής Φροντίδας «Επ' Αρωγή» με θέμα «Ευάλωτες Κοινωνικές Ομάδες, Πολιτισμικές Πρακτικές και Κοινοτικές Παρεμβάσεις», ενώ θα συναντηθεί με τον περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη, με αντιπροσωπεία της Εκκλησίας Κρήτης, καθώς και τους δημάρχους των νομών Ηρακλείου, Λασιθίου, Ρεθύμνου και Χανίων. Επίσης θα επισκεφτεί και παραρτήματα του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας σε όλους τους νομούς.

Το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κρήτης διοργανώνει το 9ο Πανελλήνιο Συνέδριο Μονάδων Κοινωνικής Φροντίδας "Επ' Αρωγή", 10 και 11 Οκτωβρίου στο Επιμελητήριο Ηρακλείου, με θέμα: "Ευάλωτες Κοινωνικές Ομάδες, Πολιτισμικές Πρακτικές και Κοινοτικές Παρεμβάσεις".

Το Συνέδριο διοργανωνεται από το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας της Περιφέρειας Κρήτης υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, της Περιφέρειας Κρήτης και του Δήμου Ηρακλείου.

Σύμφωνα με την Γενική Συντονίστρια του Συνεδρίου Ευτυχία Σπυριδάκη, η συζήτηση για τις πρακτικές κοινοτικής παρέμβασης και του τόπου του πολιτισμού στην αντιμετώπιση κοινωνικών προβλημάτων διατρέχει μια σειρά από πεδία εφαρμογών των κοινωνικών και ανθρωπιστικων Επιστημών Υγείας.

Η κοινότητα και οι πολιτισμοί της καθημερινότητας ως τρόποι ζωής, αξίες και συστήματα νοήματος έχουν γίνει το εφαλτήριο για νέους πειραματισμους στο πεδίο της κοινωνικής προστασίας που οδηγούν σε εναλλακτικές απαντήσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν ευάλωτες κοινωνικές ομάδες στην ύστερη νεωτερικοτητα.

Σκοπός του συνεδρίου είναι να αναδείξει σύγχρονες θεωρητικές και εμπειρικες προσεγγίσεις ζητημάτων που αφορούν Ευάλωτες Κοινωνικές Ομάδες, τις καταστάσεις φτώχειας, κοινωνικού αποκλεισμού και κοινωνικής αποστερησης δίνοντας έμφαση σε εναλλακτικους τρόπους αντιμετωπισης των προβλημάτων που σέβονται τα κοινωνικά διακαιώματα των χρηστών κοινωνικών Υπηρεσιών.

Σε αυτή την κατεύθυνση θα διερευνηθεί ο ρόλος της κοινότητας και η σημασία ευρύτερων δομικων κοινωνικο- Οικονομικών και πολιτισμικων παραγόντων που πλαισιώνουν τις καταστάσεις κοινωνικού αποκλεισμού.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ