Όταν η Σοφία Κοκοσαλάκη δημιουργούσε .. μινωικά!

Πριν από 1,5 χρόνο, η γνωστή σχεδιάστρια είχε βρεθεί στο Ηράκλειο και στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου είχε τιμηθεί για την προσφορά της στην ανάδειξη της ελληνικής κληρονομιάς

Σαν κεραυνός έπεσε και στην Κρήτη η είδηση του θανάτου του Σοφίας Κοκοσαλάκη, η οποία τα τελευταία 20 χρόνια διέπρεπε στο εξωτερικό.

Η ίδια ωστόσο, δεν ξεχνούσε τον τόπο καταγωγής της, ενώ και σε συνέντευξή της είχε αναφέρει πως ήθελε στα 89 της χρόνια να μετακομίσει στην Κρήτη. Η μοίρα όμως επιφύλασσε άλλα για την άτυχη σχεδιάστρια μόδας, η οποία έφυγε πριν καν φτάσει τα 50 χρόνια.

Πριν από 1,5 χρόνο, η γνωστή σχεδιάστρια είχε βρεθεί στο Ηράκλειο, είχε συναντήσει κατοίκους του Κρουσώνα, της ιδιαίτερης πατρίδας της που είχαν βρεθεί στο Αρχαιολογικό Μουσείο για να τη συναντήσουν.

Μάλιστα στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου είχε τιμηθεί για την προσφορά της στην ανάδειξη της ελληνικής κληρονομιάς και, ιδιαίτερα, της κρητικής της καταγωγής και μινωικής της επιρροής, ως πηγή έμπνευσης και δημιουργίας στην παγκόσμια σκηνή της μόδας. Η εκδήλωση είχε θέμα: "Contemporary Minoans - O Mινωικός πολιτισμός εμπνέει σύγχρονους δημιουργούς".

Η γνωστή σχεδιάστρια δεν ξεχνούσε την Κρήτη, προσφέροντας και η ίδια από την πλευρά της.

Το International Foundation for Greece (IFG) και η Σοφία Κοκοσαλάκη, το 2016, ενίσχυσαν την Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Ρεθύμνου, σχεδιάζοντας τέσσερα πρωτότυπα βραχιόλια τα οποία κυκλοφόρησαν αποκλειστικά από τα ΕΛΤΑ για την ενίσχυση των σκοπών του Ιδρύματος IFG.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ