"Άναψε" καυγάς για τις προσλήψεις στο Πολιτιστικό

Χωρίς απόφαση η έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΠΑΝΑΛ

Το ζήτημα της Αύξησης του Μετοχικού Κεφαλαίου της ΔΕΠΑΝΑΛ επανήλθε εκτάκτως σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου το βράδυ της Δευτέρας από τον δήμαρχο Βασίλη Λαμπρινό, λόγω της κρισιμότητας του θέματος.

Ωστόσο τα πνεύματα οξύνθηκαν με αφορμή τις ενστάσεις που κατέθεσε η Αθηνά Σπανάκη για το ζήτημα της στελέχωσης, με ανθρώπινο δυναμικό, του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου και των μισθών που καταβάλλονται.

Στη διάρκεια της συνεδρίασης και ενώ η συζήτηση είχε βρεθεί στο ζήτημα των προσλήψεων στο Πολιτιστικό Κέντρο Ηρακλείου, ανέβηκαν οι τόνοι όταν η σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης Αθηνά Σπανάκη διατύπωσε ενστάσεις σε έντονο ύφος για την πρόσληψη του Μύρωνα Μιχαηλίδη.

"Με πνίγει το άδικο όταν βλέπω γειτονιές και ανθρώπους να πεινάνε και την ίδια στιγμή να βλέπω να πηγαίνουν χρήματα σε μια παρέα" είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε "δεν είναι δυνατόν να μας φέρνετε ανθρώπους από το εξωτερικό, που δεν ζουν καν στο Ηράκλειο".

Απαντώντας η αρμόδια αντιδήμαρχος Αριστέα Πλεύρη επισήμανε απευθυνόμενη στη δημοτική σύμβουλο:"Δεν έχω ακούσει ένα ουσιαστικό επιχείρημα. Αυτό που γίνεται είναι προφάσεις εν αμαρτίαις. Με σταματούν άνθρωποι στο δρόμο και με ευχαριστούν για αυτό που γίνεται στον τομέα του Πολιτισμού, γιατί έχουμε βγει στις γειτονιές του Ηρακλείου".

Από την πλευρά του ο κ. Καραντινός αναφερόμενος στον υπαινιγμό της κ. Σπανάκη για τον Μύρωνα Μιχαηλίδη σημείωσε: "Ο κ. Μιχαηλίδης έχει δείξει δείγματα γραφής. Δεν είναι υπό δοκιμή".

Παρεμβαίνοντας στη συζήτηση ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινού επιχείρησε να κατευνάσει τα πνεύματα σημειώνοντας: "Το θέμα δεν προσφέρεται για οξύτητα, αλλά για συνεννόηση. Για αυτό και θα πρέπει να κρατηθεί".

Ενημέρωση για το πότε θα έρθει εκ νέου προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, ζήτησε ο επικεφαλής των Ενεργών Πολιτών, Ηλίας Λυγερός.

Παίρνοντας τον λόγο ο Ευριπίδης Κουκιαδάκης τόνισε: "Σέβομαι μέχρι παρεξηγήσεως την αγωνία του δημάρχου. Ο Πολιτισμός όμως είναι διάλογος. Δεν δέχομαι λοιπόν τον Πολιτισμό της κας Πλεύρη".

Τελικά η όλη συζήτηση μετατέθηκε, με τη σύμφωνη γνώμη των παρατάξεων.

Υπενθυμίζεται ότι σε προηγούμενη συνεδρίαση του σώματος, υπέρ της αύξησης του Μετοχικού Κεφαλαίου είχαν ψηφίσει 24 δημοτικοί σύμβουλοι, ωστόσο για να ολοκληρωθεί η διαδικασία απαιτούνταν 25 ψήφοι, με βάση την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου που είχε κρίνει ότι προϋπόθεση αποτελούσε η έγκριση από το 50% των μελών του Συμβουλίου.

Αναφερόμενος στο θέμα αυτό ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Δημήτρης Βρύσαλης τόνισε: "Ανεξάρτητα απο το ποσοστό που θέλει ο νόμος για την απόφαση συμμετοχής του δήμου στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου ,επιβεβαιώνει τη θέση της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ότι η εκχώρηση αρμοδιοτήτων σε ΑΕ πάει χέρι χέρι με την επιδίωξη ευρύτερης συναίνεσης ώστε πιο εύκολα να φορτωθεί η λειτουργία ,η συντήρηση ,η στελέχωση του στους ίδιους τους δημότες Η Λαϊκή Συσπείρωση διεκδικεί η χρηματοδότηση ,η λειτουργία ,η συντήρηση η στελέχωση του να είναι ευθύνη του κράτους. Ενα πολιτιστικό κέντρο με παραστασεις υψηλού επιπέδου με ελεύθερη πρόσβαση η πολύ χαμηλό αντίτιμο"

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ