Υπεύθυνο για την τριχόπτωση το χρόνιο άγχος

Το χρόνιο άγχος «σκοτώνει» και τα μαλλιά μας

Γνωρίζουμε ότι η κακή ψυχολογία και το χρόνιο άγχος μπορούν να βλάψουν την υγεία μας. Γνωρίζουμε ότι επιδρά επίσης στην αύξηση των ρυτίδων στην επιδερμίδα μας και επιταχύνει το άσπρισμα των μαλλιών. Πόσοι από εμάς όμως έχουμε ακούσει ξανά ότι το άγχος είναι ένας βασικός παράγοντας απώλειας μαλλιών;

Κι όμως. Μελέτες σε μεγάλο, διεθνούς εμβέλειας κέντρο, δείχνουν ότι ακόμα και ομοζυγωτικοί δίδυμοι άνδρες, παρότι φαίνεται να έχουν την ίδια γενικά πορεία στην απώλεια του τριχωτού της κεφαλής, όταν έχουν διαφορετικά επίπεδα στρες, ο ένας χάνει τα μαλλιά του πολύ πιο γρήγορα από τον άλλον... Ομοίως επιδρά άλλωστε το κάπνισμα και η κακή διατροφή.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, γνωρίζουμε ότι σήμερα, λόγω των αυξημένων επαγγελματικών αλλά και προσωπικών υποχρεώσεων, δεν είναι λίγοι οι ασθενείς με τριχόπτωση που ενώ επιθυμούν να προβούν σε διάγνωση και αποκατάσταση του προβλήματος τους, αναβάλλουν την διαδικασία φοβούμενοι πως δεν θα βρουν ελεύθερο χρόνο αλλά και ότι μετά τη θεραπεία, θα χρειαστεί να διαφοροποιήσουν το πρόγραμμα τους. 

Ανάλυση επιπέδου στρες

Είναι ευρέως αποδεκτό πως η κακή ψυχολογία μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια μαλλιών ενώ αντίστροφα, η τριχόπτωση μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα – όπως άγχος ή ακόμη και κατάθλιψη – στην ψυχολογία του ασθενή.

Το Stress Analysis της DHI, εξετάζει τους ψυχολογικούς παράγοντες τις τριχόπτωσης και αποτελεί αναπόσπαστο σκέλος της διαγνωστικής διαδικασίας.

Τα αποτελέσματα του Τεστ οδηγούν στην ανίχνευση τυχόν ψυχοπαθολογικών εκδηλώσεων σε ασθενείς που πάσχουν από τριχόπτωση με απώτερο σκοπό να τους προσφερθεί κατάλληλη θεραπευτική βοήθεια, αν και εφόσον είναι απαραίτητο.

Το Stress Analysis αναπτύχθηκε από την Επιστημονική Ομάδα της DHI σε συνεργασία με ομάδα καταρτισμένων επιστημόνων της Α Ψυχιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, με επικεφαλής τον καθ. Ψυχιατρικής, Χαράλαμπο Παπαγεωργίου

Με το DNA Analysis, εκτελείται γονιδιακός έλεγχος στους θύλακες της τρίχας για την ανίχνευση ενδεχόμενων αλλοιώσεων στο DNA.

Ο έλεγχος γίνεται με λήψη μιας τρίχας η οποία αποστέλλεται στο εργαστήριο Ιστολογίας της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, οπού και εκτελείται ο γονιδιακός έλεγχος. Τα αποτελέσματα του test, σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα βήματα της διαγνωστικής διαδικασίας, δίνουν μια ξεκάθαρή και επιστημονικά τεκμηριωμένη εικόνα για την τρέχουσα κατάσταση της τριχόπτωσης του ασθενή και τη δυνατότητα για ασφαλή πρόβλεψη της εξέλιξης της.

To DNA Analysis αναπτύχθηκε από την Επιστημονική Ομάδα της DHI σε συνεργασία με το Τμήμα Ιστολογίας και Εμβρυολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, με επικεφαλής τον καθ. Βασίλη Γοργούλη.

Τεστ πρωτεινών

Το Hair Protein Test δίνει αδιάσειστες πληροφορίες για την υγεία των μαλλιών και τρόπους αντιμετώπισης της τριχόπτωσης με βοηθητική/ προληπτική αγωγή.

Συγκεκριμένα, αποκαλύπτει την κατάσταση οξείδωσης των τριχοθυλακίων ενός ασθενή με τριχόπτωση και παράλληλα, απαντάει στο ερώτημα κατά πόσο οι καθημερινές συνθήκες διαβίωσης και η ηλικία έχουν επηρεάσει και αλλοιώσει τις πρωτεΐνες, δηλαδή, τα λειτουργικά μόρια των τριχοθυλακίων. Το τεστ γίνεται με απλή και γρήγορη λήψη μερικών τριχοθυλακίων του ασθενή ενώ το μεγάλο του πλεονέκτημα είναι πως δίνει στον ασθενή τη δυνατότητα να πάρει στα χέρια του μετρούμενη επιστημονική απόδειξη τόσο της κατάστασης των τριχοθυλακίων όσο και της αποτελεσματικότητας της εξειδικευμένης αγωγής που θα ακολουθήσει.

Το Hair Protein Test αναπτύχθηκε από την Επιστημονική Ομάδα της DHI σε συνεργασία με ομάδα επιστημόνων του Ινστιτούτου Βιολογίας, Φαρμακευτικής Χημείας και Βιοτεχνολογίας του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών, με επικεφαλής την Ερευνήτρια Β, Νίκη Χονδρογιάννη.

Το τεστ αλωπεκίας

Εκτελείται εις βάθος εξέταση των μαλλιών και τριχομέτρηση καθώς και δερματολογικός έλεγχος της κεφαλής. Επιπλέον, με το Alopecia Test εκτελείται καταγραφή της ποιότητας και πυκνότητας του τριχωτού με τα πλέον σύγχρονα εργαλεία και προγράμματα.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ