ΥΓΕΙΑ
Τροφικές δηλητηριάσεις το καλοκαίρι: Τι να προσέξετε
Πώς θα αποφύγετε τις τροφικές δηλητηριάσεις το καλοκαίρι
Το καλοκαίρι χαρακτηρίζεται για τους περισσότερους από εμάς, από εξόδους, φαγητό και ποτό. Τι γίνεται όμως όταν μας επισκέπτεται ο απρόσκλητος επισκέπτης που ονομάζεται τροφική δηλητηρίαση; Γιατί είναι πιο συχνές οι επισκέψεις το καλοκαίρι; Τι μπορούμε να κάνουμε ώστε, να ελαχιστοποιήσουμε τις πιθανότητες εμφάνισης;
Ας δούμε λοιπόν τι ισχύει….
Οι δύο πιο σημαντικοί παράγοντες που επηρεάζουν την αλλοίωση των τροφίμων είναι η θερμοκρασία και η υγρασία (το νερό που υπάρχει στα τρόφιμα). Η υγρασία, αποτελεί το βασικό περιβάλλον που χρειάζονται οι μικροοργανισμοί ώστε να αναπτυχθούν και, η θερμοκρασία είναι αυτή, που επηρεάζει την ταχύτητα ανάπτυξης των μικροοργανισμών σε ένα τρόφιμο οδηγώντας, στην εμφάνιση της αλλοίωσης. Συνεπώς, το καλοκαίρι με την άνοδο της θερμοκρασίας, πολλαπλασιάζεται αυτόματα και ο ρυθμός αλλοίωσης των τροφίμων.
Διαβάστε περισσότερα στο Mothersblog.gr