Πόσο ωφέλιμο είναι τελικά για την υγεία το τζίντζερ;

Newsroom
Newsroom

Είναι όμως τόσο υγιεινό, όσο η φήμη που έχει αποκτήσει τα τελευταία χρόνια;

Σε σκόνη ή φρέσκο σε φέτες, το τζίντζερ ξεχωρίζει για τη γλυκιά και έντονη πιπεράτη γεύση του.

Το τζίντζερ χρησιμοποιείται στην Ινδία και την Κίνα εδώ και 5.000 χρόνια.

Είναι όμως τόσο υγιεινό, όσο η φήμη που έχει αποκτήσει τα τελευταία χρόνια;

Σύμφωνα με το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ, 1 κουταλάκι του γλυκού ωμό τζίντζερ δίνει 1,6 θερμίδες. Ένα κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένης σκόνης δίνει 6 θερμίδες. Και στις δύο μορφές περιέχει βιταμίνες και μέταλλα, όχι όμως σε ιδιαίτερα σημαντικές ποσότητες.

Το τζίντζερ μπορεί να φανεί χρήσιμο στην αντιμετώπιση της ήπιας ναυτίας ή του εμετού κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, σύμφωνα με κάποιες μελέτες ωστόσο, δεν είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό στην αντιμετώπιση της ταξιδιωτικής ναυτίας.

Σύμφωνα με άλλα στοιχεία, το τζίντζερ μπορεί να βοηθήσει στη διαχείριση παραγόντων που συμβάλλουν στην καρδιακή νόσο.

Κλινικές δοκιμές έχουν δείξει ότι πολύ υψηλές δόσεις τζίντζερ σε μορφή συμπληρωμάτων μπορεί να βελτιώσουν τα επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα.

 

Δείτε περισσότερα στο onmed.gr

 

 

 

φωτογραφία pexels

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ