Οι ευεργετικές ιδιότητες του στιγμιαίου καφέ

Αντιοξειδωτικές ουσίες και τονωτική καφεΐνη

Από την επιστημονική ομάδα του διατροφολόγου Ευάγγελου Ζουμπανέα, Κυριακή Απέργη / Διαιτολόγος-Διατροφολόγος diatrofi.gr 

 
Η παραγωγική διαδικασία του είναι μια απλή φυσική μέθοδος, που αποδίδει μόνο την «καρδιά» του καφέ, τον στιγμιαίο καφέ. Οι καρποί του καφέ, κυρίως από τις ποικιλίες Arabica και Robusta, συλλέγονται μετά από 9 μήνες ωρίμανσης. Στην συνέχεια, οι κόκκοι αποφλοιώνονται και καβουρδίζονται στο επιθυμητό βαθμό, ώστε να απελευθερώσουν όλα εκείνα τα αρώματα που αναζητά ο καταναλωτής. Κατόπιν, αλέθονται και μετά εκχυλίζονται σε διαδοχικά βήματα, ώστε τα φίλτρα να κατακρατήσουν και το τελευταίο ίχνος από το κατακάθι. Τέλος, αφαιρείται η υγρασία του μίγματος, για να καταλήξουμε στο τελικό προϊόν.

Μετά από αυτή την διαδικασία, η απόλαυση μιας κούπας ή ενός ποτηριού στιγμιαίου καφέ δεν απαιτεί από εμάς τίποτα άλλο, εκτός από ανάμειξη του με κρύο ή ζεστό νερό για να απελευθερώσει το άρωμά του και την πλούσια γεύση του.

Μάλιστα, ένα κουταλάκι- 2 γρ στιγμιαίου καφέ, που χρησιμοποιείται για την παρασκευή μιας μερίδας καφέ 200ml, έχει μικρότερη περιεκτικότητα σε καφεΐνη, συγκριτικά με τον καφέ φίλτρου, περίπου 65-100mg.

Συνεχίζουμε επομένως να απολαμβάνουμε τον αγαπημένο μας στιγμιαίο καφέ, γνωρίζοντας ότι απολαμβάνουμε ένα φυσικό προϊόν, άριστης ποιότητας με όλα τα συστατικά της ευεργετικής δράσης του καφέ.

Πηγή: boro.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ