Μύρτιλα: Γιατί πρέπει να τα επιλέγουν οι διαβητικοί

Newsroom
Newsroom

Στους πάσχοντες με διαβήτη, το σώμα δεν παράγει επαρκείς ποσότητες ινσουλίνης ή αδυνατεί να διαχειριστεί αποτελεσματικά τις ποσότητες που παράγει.

Οι διαιτολόγοι συνιστούν στους πάσχοντες με διαβήτη και όσους κινδυνεύουν να αναπτύξουν διαβήτη, να επιλέγουν μύρτιλα αντί άλλων φρούτων.

Στους πάσχοντες με διαβήτη, το σώμα δεν παράγει επαρκείς ποσότητες ινσουλίνης ή αδυνατεί να διαχειριστεί αποτελεσματικά τις ποσότητες που παράγει.

Η ινσουλίνη βοηθά στη μετατροπή των σακχάρων που παίρνουμε από τις τροφές σε ενέργεια. Το αποτέλεσμα της έλλειψης παραγωγής ινσουλίνης είναι η αύξηση του σακχάρου στο αίμα.

Τα μύρτιλα και γενικά τα βατόμουρα, έχουν λιγότερες θερμίδες συγκριτικά με άλλα φρούτα και δεν προκαλούν απότομες αυξομειώσεις σακχάρου.

Η συσσώρευση γλυκόζης στην κυκλοφορία του αίματος προκαλεί μακροχρόνια σοβαρά προβλήματα υγείας, όπως διαβητικά έλκη και καρδιοπάθειες.

Η Jocelyne Loran, διαβητική διατροφολόγος στο Maryland Charles Regional Medical Center, συνιστά την κατανάλωση ενός φλιτζανιού βατόμουρων τους ασθενείς της με διαβήτη ή όσους διατρέχουν τον κίνδυνο να εμφανίσουν την πάθηση.

Όπως αναφέρει, ο βασικός λόγος είναι ότι μπορούν να αποτρέψουν την αύξηση του σακχάρου στο αίμα λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε φυτικές ίνες, οι οποίες επιβραδύνουν την απελευθέρωση των σακχάρων των φρούτων στην κυκλοφορία του αίματος.

Περισσότερα στο onmed.gr

 

 

 

 

Φωτογραφία από Nicky ❤️🌿🐞🌿❤️ από το Pixabay

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ