Ιατρικό μέτωπο ενάντια στο νέο σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας

Ο ΙΣΑ, θα εξαντλήσει όλα τα μέσα που διαθέτει για να μην εφαρμοστεί

Στη δημιουργία ενός ενιαίου μετώπου ενάντια στο νέο σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας του υπουργείου Υγείας, προχωρούν οι γιατροί.

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες Τρίτη στα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, με τη συμμετοχή εκπροσώπων Επαγγελματικών και Επιστημονικών Ενώσεων, παθολόγων, παιδιάτρων και γενικών γιατρών, αποφασίστηκε η ομόφωνη καταδίκη του νέου συστήματος ΠΦΥ «που απαξιώνει το ιατρικό δυναμικό της χώρας και εξαναγκάζει τον έλληνα ασθενή, σε φθηνές και υποβαθμισμένες, υπηρεσίες υγείας».

Οι συμμετέχοντες χαρακτήρισαν «έκτρωμα» το νέο σύστημα, ενώ τόσο ο πρόεδρος του ΙΣΑ, Γιώργος Πατούλης, όσο και τα μέλη του ΔΣ τόνισαν ότι «ο ΙΣΑ, θα εξαντλήσει όλα τα μέσα που διαθέτει για να μην εφαρμοστεί το απαράδεκτο νομοθέτημα, παρά το γεγονός ότι το υπουργείο υγείας επιχειρεί εκβιαστικά να εξαναγκάσει τον ιατρικό κόσμο να συνεργαστεί».

Οι γιατροί χαρακτηρίζουν απαράδεκτες τις αμοιβές που προβλέπονται στις νέες συμβάσεις και απαξιωτικές τις συνθήκες εργασίας, ενώ υποστηρίζουν ότι «ο πληθυσμός ευθύνης των 2.250 ασθενών που προβλέπεται για κάθε γιατρό είναι πέρα από κάθε διεθνή επιστημονική πρακτική και εγκυμονεί κινδύνους ιατρικών λαθών, η δε αμοιβή των ο,70 λεπτών για τον κάθε ασθενή που προβλέπεται στη σύμβαση είναι απαράδεκτη και απαξιωτική, τόσο τους γιατρούς όσο και για τους ασθενείς».

«Το υπουργείο υγείας προσπαθεί να δημιουργήσει έναν υγειονομικό στρατό με ψίχουλα! Θέσπισε ένα ανεφάρμοστο και κρατικοδίαιτο σύστημα αγνοώντας προκλητικά τους Ιατρικούς Συλλόγους, τους Συλλόγους των ασθενών και τους υπόλοιπους Φορείς. Αντιμετωπίζει τον ιατρικό κόσμο με περιφρόνηση και επιχειρεί να εκμεταλλευτεί την οικονομική κρίση και την ανεργία, για να δημιουργήσει ένα φθηνό σύστημα, με κακοπληρωμένους εργαζόμενους και υποβαθμισμένες υπηρεσίες υγείας. Στέλνουμε ξεκάθαρο μήνυμα ότι δεν θα το επιτρέψουμε. Ενωμένος ο ιατρικός κόσμος, θα δώσει μάχη για την επαγγελματική του αξιοπρέπεια και επιβίωση καθώς και για τον Έλληνα ασθενή, ο οποίος δεν είναι ασθενής δεύτερης κατηγορίας», τόνισε ο πρόεδρος του ΙΣΑ.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ