ΥΓΕΙΑ

Γιατί να μην πετάτε τα κοτσάνια από μαϊντανό και κόλιανδρο

Ο μαϊντανός και ο κόλιανδρος είναι εξαιρετικές πηγές βιταμινών.

Γιατί να μην πετάτε τα κοτσάνια από μαϊντανό και κόλιανδρο

Ο κόλιανδρος είναι πλούσιος σε βιταμίνες Β και C. Ο μαϊντανός είναι μια εξαιρετική πηγή βιταμίνης Κ, απαραίτητη για την πήξη του αίματος, τα οστά και την καρδιά.

Και τα δύο βότανα περιέχουν πολλά αντιοξειδωτικά: ουσίες που αποτρέπουν τη φλεγμονή και καθυστερούν ορισμένους τύπους κυτταρικής βλάβης.

Ο κόλιανδρος μπορεί επίσης να έχει καρδιαγγειακά οφέλη, όπως η ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης και του καρδιακού ρυθμού λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε αντιοξειδωτικά.

Πώς να χρησιμοποιήσετε τα κοτσάνια του μαϊντανού

Οι μίσχοι μαϊντανού και κόλιανδρου είναι το κλειδί για πολλά διαφορετικά πιάτα. Ως συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής, η Tamar Adler λέει: "Αποθηκεύστε όλα τα κοτσάνια μαϊντανού. Τα χρειάζεστε για να φτιάξετε οποιαδήποτε σούπα ή κατσαρόλα με φασόλια. Κάθε συνταγή θέλει μίσχους μαϊντανού". Η Adler τα χρησιμοποιεί επίσης σε ζωμούς ψαριών, για αρωματικό λάδι και για τηγάνισμα ψαριών.

Η Adler δεν είναι μόνη στην επιθυμία της να μας κάνει να χρησιμοποιούμε και να μην πετάμε τα κοτσάνια του μαϊντανού. Τα μαλακά σημεία του κοτσανιού, εκείνα που είναι πιο κοντά στα φύλλα, ταιριάζουν καλά σε πικάντικα crumble ψωμιού, ιταλική salsa verde και πράσινο romesco με αμύγδαλα και τσίλι.

Άλλες ιδέες για τα κοτσάνια μαϊντανού: Ανακατέψτε τα σε σάλτσα πέστο ή προσθέστε ψιλοκομμένο μίσχο μαϊντανού ή κόλιανδρου σε σαλάτες για επιπλέον τραγανή γεύση.

Περισσότερα στο onmed.gr

 

 

 

Φωτογραφία από ReStyled Living από το Pixabay

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

Στείλε την είδηση