Είμαστε ... η “γενιά του τσιμπολογήματος”!

Οι νέοι κανόνες τσιμολογήματος και πως βοηθούν στη διατροφή

Η Εύα Τσάκου, διαιτολόγος-διατροφολόγος στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, εξηγεί στη Φωτεινή Γεωργίου γιατί ονομαζόμαστε “γενιά του τσιμπολογήματος”. Αναλύει πως το άγχος επηρεάζει τις διατροφικές μας συνήθειες αλλά και πως θα χάσει κάποιος τουλάχιστον 2,5 κιλά εάν μειώσει το τσιμπολόγημά του. 

Ενδεικτικά, έρευνες έδειξαν ότι όταν κάποιος αυξήσει την πρόσληψη πρωτεϊνικών στοιχείων κατά 25% στην καθημερινή του διατροφή, η ανάγκη του για τσιμπολόγημα καθώς και οι λιγούρες θα μειωθούν κατά 60% . 

Τέλος, η Εύα Τσάκου προτείνει ως λύση για το τσιμπολόγημα να έχουμε έτοιμα σνακ, μέχρι 200 γραμμαρίων, μαζί μας που θα περιέχουν σίγουρα και φυτικές ίνες αλλά και να τσιμπολογάμε το πολύ 2 φορές την ημέρα.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ