SPORTS
Ο Μέσι ονειρεύεται το Παγκόσμιο Κύπελλο 2026, αποκαλύπτει ο Σουάρες
Ο Ουρουγουανός συμπαίκτης του Μέσι στο Μαϊάμι αποκάλυψε πως ο Αργεντινός σταρ θέλει να παίξει στο Μουντιάλ του 2026

Ο Λιονέλ Μέσι δεν έχει κρύψει την επιθυμία του να αγωνιστεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026, σύμφωνα με τον συμπαίκτη του στην Ίντερ Μαϊάμι και στενό του φίλο, Λουίς Σουάρες. Σε συνέντευξή του στην «El Pais», ο Ουρουγουανός επιθετικός μίλησε για τις φιλοδοξίες του Μέσι, την πορεία του ιδίου στο ποδόσφαιρο και το μέλλον τους με την ομάδα του Μαϊάμι.
Ο Μέσι κοιτάζει το 2026
Ο 37χρονος Αργεντινός, που αναδείχθηκε MVP στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022 στο Κατάρ, οδηγώντας την Αργεντινή στον τίτλο, δεν έχει ακόμα επιβεβαιώσει επίσημα τη συμμετοχή του στο τουρνουά του 2026, που θα φιλοξενηθεί σε ΗΠΑ, Καναδά και Μεξικό. Ωστόσο, ο Σουάρες αποκάλυψε ότι ο Μέσι διατηρεί το «πείσμα» να αγωνιστεί. «Πολλές φορές αστειευόμαστε για τη συνταξιοδότηση, αλλά εκείνος έχει ακόμα τη φλόγα για το επόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο», είπε ο Σουάρες, προσθέτοντας ότι ο ίδιος νιώθει λιγότερο ενθουσιασμό για την εθνική Ουρουγουάης μετά από απουσίες, αλλά δεν συζητούν σοβαρά το τέλος της καριέρας τους.
Όταν ρωτήθηκε αν ο Μέσι του έχει πει ξεκάθαρα ότι θα παίξει, ο Σουάρες απάντησε: «Όχι, δεν τον ρωτάω. Τον ξέρω καλά και δεν χρειάζεται. Ο χρόνος θα δείξει».
Η φλόγα του Σουάρες
Από την πλευρά του, ο 38χρονος Σουάρες δεν έχει αποφασίσει πότε θα αποσυρθεί. «Όσο η φλόγα της ανταγωνιστικότητας καίει μέσα μου, θα συνεχίσω να παίζω. Δεν έχω βάλει προθεσμία», δήλωσε, τονίζοντας ότι απολαμβάνει το ποδόσφαιρο και θέλει να πετύχει τους στόχους του. Με 4 γκολ και 6 ασίστ σε 13 εμφανίσεις φέτος με την Ίντερ Μαϊάμι, ο Σουάρες κυνηγά ένα ιστορικό ρεκόρ: να μπει στους 10 κορυφαίους σκόρερ όλων των εποχών, καθώς απέχει 34 γκολ από το ορόσημο αυτό και 13 γκολ από τα 600 συνολικά στην καριέρα του. «Θα ήταν κάτι μοναδικό για έναν Ουρουγουανό», είπε.
Το μέλλον στην Ίντερ Μαϊάμι
Ο Σουάρες άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να ανανεώσει το συμβόλαιό του με την Ίντερ Μαϊάμι, που λήγει στο τέλος του χρόνου. «Αν νιώθω ικανός και η ομάδα πιστεύει ότι μπορώ να βοηθήσω, είμαστε ανοιχτοί», ανέφερε, εκφράζοντας ενθουσιασμό για την πορεία του συλλόγου, που για πρώτη φορά έφτασε στα ημιτελικά του Concacaf Champions Cup. «Είμαι χαρούμενος που βλέπω την ομάδα να εξελίσσεται», πρόσθεσε.