ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Στο μελωδικό "Ασανσέρ" του Σωτήρη Αλεξάκη
Ένα ολοκαίνουργιο ψηφιακό άλμπουμ του Κρητικού τραγουδοποιού και σολίστ αναρτήθηκε στις μουσικές πλατφόρμες - Μια μελωδική πορεία "από το υπόγειο στην ταράτσα" με τη συμμετοχή και της Βαγγελιώς Φασουλάκη
Την ψηφιακή του παρουσία στις μουσικές πλατφόρμες εγκαινίασε πρόσφατα ο γνωστός τραγουδοποιός και σολίστ Σωτήρης Αλεξάκης, με ένα ολοκαίνουργιο ψηφιακό άλμπουμ 11 τραγουδιών. Ο δίσκος "Ασανσέρ" μας μεταφέρει ...κλιμακωτά από τα χαμηλά στα ψηλά και το αντίστροφο, ακριβώς όπως τα συναισθήματα που προκαλεί ο έρωτας.
Πρόκειται για ένα άλμπουμ που ακούγεται ολόκληρο, καθώς διηγείται ένα μουσικό στόρι, στη διαχρονική φιλοσοφία που είχαν ανέκαθεν οι δίσκοι βινυλίου.
Ο Κρητικός δημιουργός συμπράττει στο άλμπουμ αυτό με την αγαπημένη Βαγγελιώ Φασουλάκη, η οποία ερμηνεύει τα 4 από τα 11 τραγούδια του ψηφιακού δίσκου. Η σύνθεση φέρει την υπογραφή του Σωτήρη Αλεξάκη, όπως και οι στίχοι, με εξαίρεση το τραγούδι "Μπαλάντα Πόλη" στιχουργός του οποίου είναι η Ασπασία Βασιλάκη.
Ακούστε το άλμπουμ στο spotify, ή αναζητήστε το στις υπόλοιπες μουσικές πλατφόρμες:
https://open.spotify.com/track/2iVa1gkAlCfMQWJoUXlkZa
Σημείο αναφοράς στο "Ασανσέρ" είναι ο έρωτας με τη ραγδαία εναλλαγή των συναισθημάτων που προκαλεί, από τον ενθουσιασμό στο παράπονο, μια αέναη εσωτερική μάχη που μετουσιώνεται μελωδικά από τις πρωτότυπες συνθέσεις και διοχετεύεται μέσω της βελούδινης χροιάς του Σωτήρη Αλεξάκη.
Το κάθε επίπεδο της .... 11όροφης πολυκατοικίας του "Ασανσέρ" επιφυλάσσει μια έκπληξη για τον ακροατή, άλλοτε νοσταλγική, άλλοτε πιο εσωστρεφή, ενίοτε ταξιδιάρικη ακόμη και πιο χορευτική.
Η αρχή γίνεται με το ορχηστρικό "Το κορίτσι με το ποδήλατο", μια νοσταλγική μελωδία που μοιάζει βγαλμένη από παλαιότερες δεκαετίες, και θα μπορούσε κάλλιστα να αποτελεί το soundtrack ταινίας του παλιού ελληνικού κινηματογράφου.
Στο ατμοσφαιρικό "Να Ταξιδεύω" ανιχνεύονται ποιότητες της κλασικής ροκ μπαλάντας, ενώ η Βαγγελιώ Φασουλάκη στο "Εσύ όταν λείπεις" μας ταξιδεύει νοερά στην εποχή των μπουάτ. Το μελωδικό "Βρόχινο Τραγουδάκι" είναι δηλωτικό των έντεχνων δεξιοτήτων του Σωτήρη Αλεξάκη και το ξεσηκωτικό "Τρικ" μας αναγκάζει να χορέψουμε όπως στα νεανικά πάρτι του πατρικού σπιτιού στις παρελθούσες δεκαετίες. Από την άλλη, το "Να φύγεις" παραπέμπει αναμφισβήτητα σε ένα τάνγκο για δύο με έντονη τη μποέμ διάθεση, και φυσικά το εύθυμο "Στο' πα" είναι ένας χαρούμενος εσωτερικός μονόλογος με τον ερωτευμένο εαυτό μας. Η "Μπαλάντα Πόλη" σε στίχους Ασπασίας Βασιλάκη αναδύει μια καθαρόαιμη μπλουζ αισθητική, ενώ το "Βαλς του Κούλε" προκαλεί στον ακροατή και δη τον Ηρακλειώτη, νοσταλγικές αναδρομές στο προσωπικό βίωμα.
Ο ίδιος ο Σωτήρης Αλεξάκης περιγράφει το νέο ψηφιακό του άλμπουμ ως μια πορεία "απ' το υπόγειο, στην ταράτσα των συναισθημάτων και των ρυθμών".
Τα 11 τραγούδια του "Ασανσέρ" συντέθηκαν σε μια συγκεκριμένη δημιουργική περίοδο της ζωής του Κρητικού τραγουδοποιού, αποτελώντας στην ουσία ένα κύκλο, όπου κάθε τραγούδι αφηγείται μια προσωπική ιστορία ή περιπέτεια. Στο κέντρο του κύκλου δεσπόζει η έννοια του έρωτα.
Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο
