Μια εκδήλωση με φόντο το ''Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας''

Την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου στη Δημοτική Πινακοθήκη Μαλεβιζίου

Ο σύλλογος Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας, με τη στήριξη του Δήμου Μαλεβιζίου και τη συμπαράσταση του Πολιτιστικού συλλόγου Τυλίσου και του Συλλόγου Γυναικών Τυλίσου - Η Δίκτυννα, διοργανώνει εκδήλωση στη Δημοτική Πινακοθήκη Μαλεβιζίου, την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 17:00.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Σας περιμένουμε, να θυμηθούμε στιγμές από το ετήσιο αντάμωμα των συλλόγων, «το 7ο Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας», να ξεφυλλίσουμε τον Οδηγό Μαγειρικής και να μιλήσουμε για τον διατροφικό πολιτισμό του τόπου μας, της Κρήτης μας.

Θα μιλήσουν:
1. Καλλέργη Μαρία, Δημοσιογράφος, με θέμα: "Ξεφυλλίζοντας τον Οδηγό Μαγειρικής".

2. Βαμβακάς Λάμπρος, Παθολόγος – Ογκολόγος, Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής, με θέμα: "Κρητική Διατροφή και Υγεία".

3. Σαρρής Γεώργιος, Οικονομολόγος, Περιφερειακός Διευθυντής Κρήτης στην Ελληνική Εταιρεία Διοίκησης Επιχειρήσεων, Πρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου Δαμάστας, με θέμα: "Κρητική Κουζίνα -Τουριστικό Προϊόν - Βιώσιμη Ανάπτυξη".

4. Πιτσικάκη Μαρία, Πρέσβειρα Γυναικείας Επιχειρηματικότητας Κρήτης, Πρόεδρος Αναπτυξιακού Συλλόγου Γυναικών Επιχειρηματιών Κρήτης, με θέμα: "Μαλεβίζι…ένας ευλογημένος τόπος".

5. Ηγουμενάκη Λένα, Πρόεδρος του Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας και υπεύθυνη συντονισμού - επιμέλειας του Οδηγού Μαγειρικής.

Ο σύλλογος Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας από το 2013 με τη στήριξη των πολιτιστικών συλλόγων και φορέων συλλόγων, καταγράφει συστηματικά τις γευστικές μνήμες και τον διατροφικό πολιτισμό του τόπου μας.

Ο Οδηγός Μαγειρικής περιέχει το σύνολο των συνταγών που παρουσιάστηκαν στα πέντε πρώτα Φεστιβάλ, συνοδευόμενες από πλούσιο και ανεκτίμητο ιστορικό και λαογραφικό υλικό, που μας παρέδωσαν ευχαρίστως εβδομήντα επτά συλλογικότητες, από όλη την Κρήτη. Είναι ένα βιβλίο γραμμένο από πολλά και άξια χέρια, από νοικοκυρές της κρητικής υπαίθρου, με γεύσεις που ξυπνούν μνήμες, μνήμες για πρόσωπα που με αγνά και φρέσκα υλικά και πολύ αγάπη, παρασκεύαζαν το καθημερινό φαγητό, μνήμες που θέλεις να μοιραστείς και να παραδώσεις στις επόμενες γενιές, κυρίως στα παιδιά μας , τα οποία μέσα από τα ήθη και τα έθιμα ευαισθητοποιούνται και γνωρίζουν τον πολιτισμό μας και τις ρίζες του. Έτσι, δημιουργήθηκε η ανάγκη να εκδώσουμε τον Οδηγό Μαγειρικής και η επιθυμία τα έσοδα από τη διάθεση του Οδηγού Μαγειρικής να διατεθούν εξ’ ολοκλήρου για την αγορά εξοπλισμού στην κλινική Αιματολογίας-Ογκολογίας Παίδων και την Ογκολογική Κλινική του ΠΑΓΝΗ”.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ