ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ηράκλειο: «ΔΙΑ..ΠΑΣΩΝ» η μουσική πανδαισία στην Αγία Αικατερίνη, με αφιέρωμα στη Μικρά Ασία

Στο πλαίσιο της συναυλίας θα επιδοθούν έπαινοι στους μαθητές και τις μαθήτριες που αρίστευσαν και σε παιδιά που διακρίθηκαν σε διαφόρους τομείς

αγα

Συνεχίζονται και την Τετάρτη 23-7-2024, για τέταρτη ημέρα, οι γνωστές πολυήμερες πολιτιστικές εκδηλώσεις ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΑ 2025, οι οποίες πραγματοποιούνται επί 40 συναπτά χρόνια στην ομώνυμη συνοικία του Ηρακλείου από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγίας Αικατερίνης με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
.
ΤΕΤΑΡΤΗ 24 ΙΟΥΛΙΟΥ 2024    
20.45 *Προσέλευση Κοινού
21.00* Οι διοργανωτές προσκαλούν "να τραγουδήσουμε μαζί στίχους και μελωδίες αγαπημένες σπουδαίων δημιουργών, οι οποίοι επηρεαζόμενοι από τα γεγονότα της Μικράς Ασίας, μας χάρισαν υπέροχα και μοναδικά τραγούδια, τα οποία εναλλάσσονται με τον λόγο του αφηγητή σμίγοντας τη μουσική της Μικρασίας στο ρεμπέτικο και λαϊκό τραγούδι της Μητέρας Ελλάδας, τις δυο πλευρές του Αιγαίου, ακούγοντας το πως επηρέασε η μία πλευρά την άλλη. Την μουσική αυτή πανδαισία θα την προσφέρει το 9μελές μουσικό σχήμα του είδους «ΔΙΑ..ΠΑΣΩΝ».

Image
af

Είναι ένα αφιέρωμα στα 100 χρόνια που συμπληρώθηκαν πρόσφατα από τα γεγονότα της Μικράς Ασίας, κρατώντας έτσι πάντα ζωντανή τη μνήμη μας τις Χαμένες Πατρίδες.
Κανείς δεν πρέπει να χάσει αυτό το μοναδικό μουσικό αφιέρωμα".
Συντελεστές: 
Τραγούδι: Ορχήστρα: Δήμητρα Κοκορόσκου & Στέλιος Σακελλάρης Στέλιος Λιβιέρης – Μπουζούκι Μαντώ Ρασούλη – Βιολί Μανόλης Παπαδάκης - Κιθάρα – τραγούδι Νώντας Μητσιμάρης - Λαούτο - Μπαγλαμάς Νίκος Ελευθερίου- κρουστά Κώστας Μπαλαμούτσος – Ακορντεόν & επιμέλεια κειμένων Αφήγηση: Μιχάλης Μπαλαμούτσος
Είσοδος δωρεάν

Image
ag2

*Κατά την διάρκεια της συναυλίας, όπως έχει καθιερωθεί τώρα και 40 χρόνια, θα επιδοθούν οι έπαινοι στους μαθητές και στις μαθήτριες της Β΄θμιας Εκπ/σης που αρίστευσαν κατά την φετινή σχολική χρονιά 2024-2025 και έλαβαν τελική βαθμολογία πάνω από 18, καθώς επίσης και στα παιδιά που διακρίθηκαν σε διάφορους άλλους τομείς (όπως στον αθλητισμό, στη μουσική, στη κοινωνία, στην εργασία κ.α.) και που κατοικούν στην Συνοικία Αγίας Αικατερίνης.
Επίσης θα επιδοθούν χρηματικά βραβεία στους 10 πρώτους αριστεύσαντες μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου και στους 10 πρώτους αντίστοιχα του Λυκείου, από τον Κώστα Μπαντουβά, στη μνήμη του αρχηγού της Εθνικής Αντίστασης καπετάν Μαν. Μπαντουβά,  όπως έχει καθιερωθεί συνεχώς τα τελευταία 35 χρόνια. 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

 
 


 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

Στείλε την είδηση