Ένα παιχνίδι με τις εικόνες για παιδιά

Απευθύνεται σε παιδιά από 9 έως 12 ετών

Το Σάββατο 18 Ιανουαρίου στο Εργαστήρι δημιουργικής σκέψης – ελεύθερης έκφρασης (Μάχης Κρήτης 16) στο Ηράκλειο υλοποιείται εργαστήρι για παιδιά με θέμα ''Παίζοντας με τις εικόνες''.

Παιχνίδια δημιουργικής Γραφής μέσα στον μαγευτικό κόσμο των εικόνων. Οι πίνακες ζωγραφικής, οι εικονογραφήσεις των λογοτεχνικών βιβλίων, τα κόμικς, οι φωτογραφίες, και οι κινηματογραφικές ταινίες θα χρησιμοποιηθούν ως ερεθίσματα για τη συγγραφή ιστοριών από τα παιδιά. Οι εμπειρικές προσεγγίσεις των έργων της τέχνης αποτελούν βήματα προς τον οπτικοακουστικό γραμματισμό, και, ταυτόχρονα, μας βοηθούν στην εξοικείωση με τεχνικές δημιουργικής γραφής και την παραγωγή προφορικού και γραπτού λόγου.

Σχεδιασμός - υλοποίηση: Σταύρος Γρόσδος (Δρ Οπτικοακουστικού γραμματισμού και Δημιουργικής γραφής στην Εκπαίδευση)

Ώρα προσέλευσης: από 17.15
Ώρα έναρξης: 17.30
Διάρκεια εργαστηρίου: 2 ώρες,
Δίδεται βεβαίωση συμμετοχής

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής: 6944177186
(Μαρία Δασκαλάκη) ή inbox

Ο Σταύρος Γρόσδος είναι εκπαιδευτικός, με μεταπτυχιακές σπουδές στη διδακτική της Γλώσσας και διδάκτορας οπτικοακουστικού γραμματισμού και δημιουργικής γραφής στην Εκπαίδευση της Παιδαγωγικής Σχολής του Α.Π.Θ. Εργάσθηκε ως Σχολικός Σύμβουλος στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση (2007-2018). Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα στρέφονται γύρω από τα ζητήματα της διδακτικής της γλώσσας, της διδακτικής της τέχνης, της δημιουργικής γραφής και του οπτικοακουστικού γραμματισμού. Έχει δημοσιεύσει πλήθος άρθρων σε επιστημονικά περιοδικά και έχει εισηγηθεί σε συνέδρια. Βιβλία: Το πανηγύρι των χρωμάτων (1996), Δημιουργικά Χρωματιστά Παιχνίδια (1998), Γλώσσα και Τέχνη (2003), Ο ξένος, ο άλλος, ο διαφορετικός: Μήπως είμαι εγώ; (2005), Παιχνίδια φιλαναγνωσίας και αναγνωστικές εμψυχώσεις (2011), Δημιουργικότητα και Δημιουργική Γραφή. Από το παιδί γραμματέα στο παιδί δημιουργό κειμένων (2014), Εικόνα και Δημιουργική Γραφή (2017), Κινηματογράφος και Δημιουργική Γραφή. Μαθήματα κινηματογραφικού γραμματισμού (2018).

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ