ΠΟΛΙΤΕΣ
Προβληματισμός για συστέγαση Νηπιαγωγείου-Δημοτικού
"Θα ήθελα να παρακαλέσω το θέμα να επανεξεταστεί από τους αρμόδιους και να βρεθεί μια πιο λειτουργική λύση για όλους" αναφέρει πολίτης
Αγαπητό Cretalive,
Είμαι κάτοικος περιοχής Μασταμπά, και ο γιος μου φοιτά στο Δημοτικό σχολείο της περιοχής. Το συγκεκριμένο σχολείο έχει πολύ σοβαρά κτιριακά ζητήματα και ουσιαστικά αποτελείται από δύο χωριστά σχολικά συγκροτήματα, για τις πρώτες και τις τελευταίες τάξεις του δημοτικού, και μια μεμονωμένη αίθουσα. Η αυλή και στα δύο παραρτήματα είναι πολύ μικρή, ιδίως στο παράρτημα των τελευταίων τάξεων, με αποτέλεσμα τα παιδιά να μην μπορούν ούτε να αθληθούν σωστά ούτε να παίξουν κινητικά παιχνίδια την ώρα του διαλείμματος.
Με έκπληξη διαπιστώσαμε οι γονείς ότι μέσα στο καλοκαίρι, στην αυλή του παραρτήματος έχει προστεθεί επιγραφή για νηπιαγωγείο, καθώς και προσχολικά παιχνίδια στην μικροσκοπική αυλή...!
Ενώ αναγνωρίζω προφανώς ότι είναι σημαντική η ανάγκη στέγασης του νηπιαγωγείου, θα ήθελα να ληφθεί υπόψη η ακαταλληλότητα της συγκεκριμένης απόφασης για προφανείς λόγους , καθώς είναι αδύνατο οι μαθητές να μην έχουν τον στοιχειώδη χώρο να προαυλίζονται και να κινηθούν με άνεση στα διαλείμματα. Προκύπτουν και άλλα πολλαπλά ζητήματα, όπως ζητήματα ασφάλειας, έλλειψη συγκέντρωσης την ώρα του μαθήματος την ώρα που προαυλίζεται το νηπιαγωγείο, καθώς δεν υπάρχει καμία ηχομόνωση στις αίθουσες, η έλλειψη γραφείου καθηγητών και πολλά άλλα.
Θα ήθελα να παρακαλέσω το θέμα να επανεξεταστεί από τους αρμόδιους και να βρεθεί μια πιο λειτουργική λύση για όλους.
Ε. Μ
Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο
