ΠΟΛΙΤΕΣ

Κιζίλ ή Ξύλινη Τάμπια, μια γειτονιά που αργοπεθαίνει

"Αλλού αναβαθμίζουν πλατείες και αλλού υποβαθμίζουν γειτονιές"

Κιζίλ ή Ξύλινη Τάμπια, μια γειτονιά που αργοπεθαίνει
Αγαπητό cretalive

αλλού αναβαθμίζουν πλατείες και αλλού  υποβαθμίζουν γειτονιές. 

Όπως όλα πεθαίνουν σ΄ αυτόν τον κόσμο έτσι και ένα τμήμα της περιοχής της Αγίας Τριάδας υποβαθμίζεται  και αργοπεθαίνει καθημερινά μπροστά στα μάτια μας από την αδιαφορία του Δήμου μας,  που παρά τις διαμαρτυρίες των κατοίκων ουδέποτε έχει ανταποκριθεί στα καλέσματα των κατοίκων. Δεν λέω, ανταποκρίνεται  μονάχα στα πανηγύρια γιατί ίσως θεωρεί ότι μονάχα αυτά έχουν σημασία.   Συγκεκριμένα  γράφω για  μια ακόμα φορά  για την τοποθεσία «Περιβόλα» που μικροί όταν είμαστε όλα τα παιδιά μαζευόμαστε  για να παίξουμε ποδόσφαιρο, να πετάξουμε τους αετούς ή ακόμα να κάνουμε κάθε είδους διαολιές. Σήμερα εκεί αδυνατείς να βρεις τόπο να καθίσεις ή να περπατήσεις. Παντού κυριαρχούν οι ακαθαρσίες παντός τύπου που δεν σου επιτρέπουν να μπεις στο σπίτι σου με τα παπούτσια που φοράς. 

Πέρα απ΄ όλα αυτά, δηλαδή τις ακαθαρσίες που υπάρχουν παντού  που δεν σου επιτρέπουν να εξέλθεις από το σπίτι σου, την εγκατάλειψη χωμάτων στο χώρο του έργου που πραγματοποίησε ο Δήμος στη μικρή  πλατεία της περιοχής,  υπάρχουν και εγκαταλελειμμένες οικείες  όπου βρίσκουν καταφύγιο ποντίκια, γάτες αλλά και τώρα τελευταία παράνομοι μετανάστες. Οι συνθήκες διαβίωσης των είναι εξαιρετικά επικίνδυνες από πλευράς υγιεινής, για τον εαυτό τους αλλά και για τη δημόσια υγεία. Να πω ότι, τις τελευταίες μέρες που εισήλθα εντός μιας οικείας για  να διαπιστώσω με τα μάτια μου, τις συνθήκες που υπάρχουν,  δεν πίστευα  σ΄ αυτά που έβλεπα. Παντού ψόφια ζώα, ποντίκια και γάτες αλλά και κόπρανα και υπολείμματα τροφών  και διπλά τους πεταμένα στρώματα όπου μάλλον εκεί ξεκουράζονται  και κοιμούνται οι καημένοι μετανάστες.

εικόνα

Νομίζω ότι η υπηρεσία της Περιφερειακής Ενότητάς Ηρακλείου που είναι αρμόδια για την υγεία στο Νομό μας μαζί με  την υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Ηρακλείου αλλά την αστυνομία, άμεσα να παρέμβουν  και να καθαρίσουν όλα αυτά που περιέγραψα παραπάνω. Οι ιδιοκτήτες των  οικιών αυτών,  είτε αδιαφορούν είτε αδυνατούν να φροντίσουν τις οικείες αυτές.

Πολύ φοβάμαι,  παρ΄ ότι στον τόπο μας η χολέρα είναι σπάνια, να εμφανιστεί μια επιδημία χολέρας  και  τότε υπεύθυνοι θα είναι οι φορείς που ενώ  πληροφορούνται για την κατάσταση δεν δραστηριοποιούνται προς εύρεση λύσης για να προστατεύσουν τους πολίτες.   

 

Ευχαριστώ για τη φιλοξενία  Δ. Μ.                                    

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο     

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

Στείλε την είδηση