ΠΟΛΙΤΕΣ
"Είμαστε μόνο για φωτογραφίες... Από έργα τίποτα!"
Το μήνυμα ενός δυσαρεστημένου δημότη του Δήμου Ηράκλειου

Αγαπητό Cretalive,
Θα ήθελα να εκφράσω την έντονη δυσαρέσκεια μου για τις διαβάσεις πεζών στην παραλιακή λεωφόρο, από τη λεωφόρο Μίνωος μέχρι και τη Γιαμαλάκη.
Το Νοέμβριο του 2024 η δημοτική αρχή με μια υπερήφανη δημοσίευση στα κοινωνικά δίκτυα, ενημέρωσε τους δημότες ότι θα χαλάσει τις υπάρχουσες διαβάσεις πεζών, οι οποίες ήταν σε μια πολύ καλή κατάσταση, για να δημιουργήσει νέες, πιο ασφαλείς.
Φλεβάρης του 2025 - δηλαδή 3 μήνες μετά - και ενώ έχει μπει νέο οδόστρωμα, δεν υπάρχει καμία απολύτως διαγράμμιση. Το αποτέλεσμα είναι ότι κανένας πεζός δεν μπορεί να διασχίσει την παραλιακή από τη μια πλευρά στην άλλη. Ακόμα και για το μουσείο Φυσικής Ιστορίας.
Κανένα αυτοκίνητο και κανένας οδηγός δεν παρατηρεί ότι υπάρχουν διαβάσεις πεζών, αφού έγκυρη διαγράμμιση δεν υπάρχει.
Αναρωτιέμαι λοιπόν: αυτή είναι η νέα ασφάλεια που θέλει ο δήμος να παρέχει στους πολίτες του; Αυτή είναι η νέα κανονικότητα; Να σπάμε τα παλιά και να μην τα αντικαθιστούμε;
Έχω επικοινωνήσει αρκετές φόρες με την τεχνική υπηρεσία του δήμου και με τον αρμόδιο υπάλληλο ο οποίος πραγματικά δεν μπορεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Έχω επικοινωνήσει και με τη γραμματεία του αρμόδιου αντιδημάρχου η οποία αποθήκευσε το κινητό μου τηλέφωνο για να επικοινωνήσει ο αντιδήμαρχος μαζί μου από αρχές Γενάρη. Δεν έλαβα πότε καμία κλήση. Είμαστε μόνο για φωτογραφίες. Από έργα τίποτα.
Επισυνάπτω φωτογραφίες που τράβηξα σήμερα 11 Φλεβάρη 2025.
Τ.Τ
Ταλαιπωρημένος και δυσαρεστημένος δημότης του Δήμου Ηράκλειου







Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο