Πεντανόστιμη κι εύκολη συνταγή, χαμηλή σε λιπαρά. Ένας υπέροχος συνδυασμός των γεύσεων της σπανακόπιτας με λαχταριστό κοτόπουλο που θα γίνει το νέο αγαπημένο σας πιάτο.
Θα χρειαστούμε:
- 1 κούπα ψωμί θρυμματισμένο σε ψίχουλα
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. σουσάμι
- 1 κ.γ. μαύρο σουσάμι
- 1 στήθος κοτόπουλο, ολόκληρο χωρίς την πέτσα (περίπου 650 γρ.), κομμένο σε κύβους 2-3 εκατοστών
- 1 πράσο, κομμένο. Το άσπρο μέρος και λίγο από το πράσινο.
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
- 1/4 κούπα σχοινόπρασο
- 4-5 κούπες σπανάκι, χοντροκομμένο
- 1 κούπα τυρί φέτα, θρυματισμένο
- αλατοπίπερο
Πάμε να το μαγειρέψουμε:
- Τοποθετούμε το ελαιόλαδο με τα ψίχουλα ψωμιού σε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πάρουν χρώμα και να μυρίσουν ευχάριστα (περίπου 5 λεπτά). Προσθέτουμε το λευκό και μαύρο σουσάμι και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά ακόμη. Μεταφέρουμε σε ένα μπολ κι αφήνουμε στην άκρη.
- Στο ίδιο τηγάνι μεταφέρουμε τα κομμάτια από το κοτόπουλο και ρίχνουμε 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο. Σωτάρουμε σε δυνατή φωτιά για 5-6 λεπτά ή ώσπου να πάρει χρυσό-καφέ χρώμα και ανακατεύουμε. Μόλις είμαστε έτοιμοι ότι το κοτόπουλο είναι ψημένο και ταυτόχρονα ζουμερό, το μεταφέρουμε σε ένα καθαρό μπολ κι αφήνουμε στην άκρη.
- Μαγειρεύουμε το πράσο και τα κρεμμύδια στο ίδιο τηγάνι προσθέτοντας 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο, σε μέτρια φωτιά για περίπου 10 λεπτά. Αν παρατηρήσουμε ότι αρχίζει να καίγεται, ρίχνουμε πολύ λίγο νερό. Προσθέτουμε το σπανάκι, το κοτόπουλο, το πράσο και αλατοπίπερο και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας για ακόμη 5 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε την φέτα κι ανακατεύουμε για λίγο ως ότου αρχίσει λίγο να μαλακώνει.
- Αφαιρούμε από τη φωτιά και σερβίρουμε πασπαλίζοντας από πάνω τα ψίχουλα από το ψωμί που είχαμε σωτάρει στην αρχή.