Η Μαρία Εκμεκτσίογλου μαγειρεύει ρολό κοτόπουλο γεμιστό με μπέικον και ατζέμ πιλάφι.
Υλικά: 1 κοτόπουλο ολόκληρο χωρίς κόκαλα, 200 γρ. ζαμπόν, 100 γρ. μπέικον, 200 γρ. γραβιέρα, 2 πιπεριές κόκκινες, δενδρολίβανο, ελαιόλαδο, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Για το ατζέμ πιλάφι: 1 ποτήρι του νερού ρύζι, 100 γρ. αμύγδαλα ανάλατα καθαρισμένα, 10 βερίκοκα, 1 αστεροειδές γλυκάνισο, 1 κρεμμύδι ξερό, 3 κ.σ. βούτυρο αγελαδινό, αλάτι, πιπέρι, 10 κάστανα βρασμένα καθαρισμένα.