Σήμερα θα σας παρουσιάσουμε μία εύκολη και πολύ νόστιμη συνταγή για φιλετάκια κοτόπουλου με κουρκουμά.
ΥΛΙΚΑ
- 4 φιλέτα κοτόπουλο (κατά προτίμηση στήθος)
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1 σκελίδα σκόρδο χωρίς τη φύτρα, ψιλοκομμένη
- 2 πιπεριές κομμένες σε δακτυλίδια
- 2 ντομάτες κομμένες στα τέσσερα
- 1/2 κουταλιά της σούπας κουρκουμά
- 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι κρίθινο
- μισό κεσεδάκι κατσικίσιο γιαούρτι
- αλάτι (θαλασσινό ή Ιμαλάϊων), πιπέρι μαύρο
- ζυμαρικά βίδες χωρίς γλουτένη
- 4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βάζουμε στην κατσαρόλα το ελαιόλαδο και όταν ψιλοζεσταθεί ρίχνουμε τα φιλετάκια και τα γυρίζουμε μέχρι να αλλάξουν χρώμα.
- Ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα ανακατεύουμε μέχρι να τσιγαριστούν.
- Ρίχνουμε τον κουρκουμά, τις πιπεριές και τις ντομάτες, αλάτι και πιπέρι καθώς και μισό φλυτζάνι νερό.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για περίπου 30-40 λεπτά.
- Ανακατεύουμε το αλεύρι με το γιαούρτι.
- Όταν το φαγητό απορροφήσει τα πολλά υγρά του προσθέτουμε το μείγμα με το αλεύρι και το γιαούρτι, ανακατεύουμε και το αφήνουμε στη φωτιά για περίπου 5 λεπτά.
- Συνοδεύουμε το φαγητό με βίδες (κατά προτίμηση χωρίς γλουτένη).