Το σουβλάκι είναι το εθνικό μας φαγητό και παρά το γεγονός ότι έχει επικρατήσει η άποψη ότι πρόκειται για ένα πρόχειρο φαγητό η αλήθεια είναι ότι αν το φτιάξετε στο σπίτι σας, αντί να τα παραγγείλετε από κάπου, μπορεί να αποτελέσει ένα υγιεινό γεύμα.
Ο Σταύρος Βαρθαλίτης ετοίμασε σπιτικά σουβλάκια κοτόπουλο στην εκπομπή “ Στη φωλιά των Κου Κου” και μας αποδεικνύει ότι το σουβλάκι μπορεί να είναι και μια απόλαυση χωρίς ενοχές.
Δείτε τη συνταγή:
Υλικά:
6 φιλέτα κοτόπουλο
8 πίτες για σουβλάκι
Για τη μαρινάδα:
4 κ.σ. μουστάρδα ντιζόν
1/4 φλ. ηλιέλαιο
½ φλ. κρασί λευκό
2-3 κλωναράκια δενδρολίβανο ψιλοκομμένο
2-3 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 πρέζα κάρυ
χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
αλάτι, πιπέρι
Για τη σος γιαουρτιού:
150γρ. γιαούρτι
1 κοφτή κ.σ. μέλι
1 κ.γ. μουστάρδα
αλάτι και πιπέρι
ξύσμα από ένα λεμόνι
φρέσκο θυμάρι
Για το σερβίρισμα:
1 κ. σ. σχοινόπρασο ή μαϊντανό ψιλοκομμένο
3-4 κ.σ. σος γιαουρτιού .