Μπουτάκια κοτόπουλου στο φούρνο με σπιτική σάλτσα μπάρμπεκιου

Τι να φάτε σήμερα

θα χρειαστούμε:

Για το κοτόπουλο:

10 κοπανάκια κοτόπουλο

1 κ.σ. σουσάμι, για γαρνιτούρα

2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Για τη σάλτσα μπάρμπεκιου:

3 κ.σ. ελαιόλαδο

250 γρ. συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας

1 φλ. κέτσαπ

2 κ.σ. σάλτσα σόγιας

½ φλ. καστανή ζάχαρη

¼ φλ. μελάσα

2/3 φλ. ξύδι, από κόκκινο κρασί

1 κ.γ. καπνιστό αλάτι

½ κ.γ. καπνιστή πάπρικα

¼ κ.γ. κρεμμύδι, σε σκόνη

¼ κ.γ. σκόρδο, σε σκόνη

¼ κ.γ. πιπέρι καγιέν

½ κ.γ. πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο

¼ κ.γ. τσίλι, σε σκόνη

½ κ.γ. μουστάρδα, σε σκόνη

¼ κ.γ. κανέλα

Πάμε να τα ετοιμάσουμε:

Σάλτσα μπάρμπεκιου:

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε το χυμό ντομάτας, το κέτσαπ, τη σάλτσα σόγιας, τη καστανή ζάχαρη, τη μελάσα, το ξύδι, το καπνιστό αλάτι, την πάπρικα, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το πιπέρι καγιέν, το μαυροπίπερο, το τσίλι, τη σκόνη μουστάρδας, την κανέλα και ανακατεύουμε απαλά, αλλά για αρκετή ώρα μέχρι να ενωθούν τα υλικά.

Μόλις το μείγμα φτάσει σε σημείο βρασμού, χαμηλώνουμε κι άλλο την ένταση της φωτιάς και μαγειρεύουμε για 30 περίπου λεπτά.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε τη σάλτσα να κρυώσει καλά.

Κοτόπουλο:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.

Λαδώνουμε πολύ καλά ένα ταψί και αραδειάζουμε τα κοπανάκια κοτόπουλου.

Με τα χέρια αλείφουμε τα κοπανάκια με τη μισή ποσότητα από τη σάλτσα (η υπόλοιπη σάλτσα μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο για τουλάχιστον 10 ημέρες), φροντίζοντας να πάει παντού.

Βάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε για 45 περίπου λεπτά.

Βγάζουμε το κοτόπουλο από το φούρνο, πασπαλίζουμε με το σουσάμι και το μαϊντανό και σερβίρουμε.

Πηγή: e-radio.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ