Ο Βασίλης Καλλίδης ετοιμάζει το μενού του Αγίου Βαλεντίνου: Σαλάτα με burrata και pesto μαϊντανού, "καρμπονάρα" με γαρίδες και μπέικον και αφράτο cheesecake με φράουλες.
Υλικά για τη σαλάτα: 1 πακέτο σαλάτα κομμένη, 2 μπαλάκια μπουράτα, 5-6 ντοματίνια κομμένα στη μέση, 6κ.σ. ελαιόλαδο, λίγο αλάτι και πιπέρι
Υλικά για το πέστο: 2 σκελίδες σκόρδο σε φετάκια, 2κ.σ. καρύδια ή κουκουνάρι, 1 ματσάκι μαϊντανός
Υλικά για την «καρμπονάρα»: ½ πακέτο λιγκουίνι, 8 γαρίδες, ½ σκελίδες σκόρδο, 1 φέτα μπέικον, 2κ.σ. παρμεζάνα, 8 ντοματίνια, 1 σφηνάκι λευκό κρασί, 4κ.σ. ελαιόλαδο, λίγος ψιλοκομμένος μαϊντανός, αλάτι, πιπέρι
Υλικά για cheesecake: 4 μπισκότα, 4κ.σ. τυρί κρέμα, 1κ.σ. βούτυρο, 2κ.σ. ζάχαρη, 6 φράουλες
Υλικά για τη σως: 5-6 φράουλες, 2κ.σ. ζάχαρη, 1κ.σ. χυμός λεμονιού