Η συνταγή που θα απογειώσει το πρωινό σας

Αν ψάχνετε κάτι χορταστικό και πρωτότυπο για πρωινό ή για οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας, τότε σας έχουμε την απόλυτη πρόταση.

Οι σεφ του Κουκού στη Θεσσαλονίκη δημιούργησαν μια δική τους εκδοχή για burger που τρώγεται ιδανικά για πρωινό και μπορούμε να φτιάξουμε κι εμείς, εύκολα στο σπίτι μας.

Υλικα:

Ψωμάκι Brioche

3 αυγα 

κρεμα γαλακτος

βούτυρο

σχοινόπρασο

2 φέτες μπέικον

2 φέτες τσένταρ

καραμελωμένο κρεμμύδι

βαλσάμικο

μαγιονέζα

κέτσαπ

barbeque sauce

Βημα 1ο
Ανακατεύουμε την μαγιονέζα με την κέτσαπ και την Barbeque. Ψήνουμε το μπέικον στο φούρνο σε λαδόκολα ή σε αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να γίνει τραγανό.

Βημα 2ο

Bάζουμε τα κρεμμύδια σε μια κατσαρόλα με λίγο λάδι, αλάτι και ανακατεύουμε μέχρι να βγάλουν τα ζάχαρα και πάρουν ωραίο χρώμα. Στο τελος προσθέτουμε λίγο βαλσάμικο

Βημα 3ο

Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε τα αυγά και το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να γίνει ένα αφράτο μείγμα. Στο τέλος προσθέτουμε λίγη κρέμα γάλακτος και το σχοινόπρασο

Βημα 4ο

Κόβουμε το brioche στη μέση, απλώνουμε μια κουταλιά από την αρωματική μαγιονεζα που φτιάξαμε στο 1ο βήμα. Προσθέτουμε στο κάτω ψωμάκι το scramble, από πανω τα κρεμμυδια, το μπέικον και τελος το τσενταρ. Το βάζουμε στον φούρνο μέχρι να λιωσει το τυρι.

Πηγή: e-daily.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ