LIFESTYLE
Η συνταγή για το πιο αφράτο τσουρέκι που βρήκαμε στο ίντερνετ
Είναι αφράτα, με ίνες και φαίνονται εντελώς λαχταριστά
SHARE:
Στο κανάλι Pastry Designs βρήκαμε μια συνταγή που φαίνεται αρκετά εύκολη και αποτελεσματική! Δείτε στο βίντεο βήμα - βήμα τι πρέπει να κάνετε για να έχετε κι εσείς αφράτα τσουρέκια!
Υλικά
Για το μίγμα μαγιάς:
- 70 γρ. φρέσκια μαγιά ή 23 γρ. μαγιά ξερή
- 1 κ.σ. ζάχαρη
- 100 γρ. χλιαρό νερό
- 100 γρ. αλεύρι "Κούλα" ή αλεύρι για τσουρέκια
Για τη ζύμη:
- 1.100 γρ. αλεύρι για τσουρέκια
- 350 γρ. ζάχαρη
- 1 πακέτο μαχλέπι
- 1 βανιλίνη
- 240 γρ. χλιαρό γάλα
- 3 αυγά
- 100 γρ. φρέσκος χυμός πορτοκαλιού
- 150 γρ. λιωμένο βούτυρο
- το μίγμα μαγιάς
- 1 αυγό + λίγο γάλα για άλειμμα
- αμύγδαλο φιλέ, προαιρετικά
Πηγή:e-radio.gr