Θα χρειαστούμε:
- 1 ξερό κρεμμύδι, σε φετάκια ή καρέ
- 1 πράσο, ψιλοκομμένο
- 2 κλωνάρια σέλερι, σε κομματάκια
- 1/2 φλιτζ. τσαγιού αρακάς κατεψυγμένος
- 1/2 φλιτζ. τσαγιού φασολάκια, κατεψυγμένα
- 2 μεσαία καρότα, σε κύβους
- 1 μεγάλη πατάτα, σε κύβους
- 6 φέτες μπέικον, σε κομματάκια
- 1,2-1,5 λίτρα ζωμός κότας ή λαχανικών
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- ψιλοκομμένος μαϊντανός, για το σερβίρισμα
- ελαιόλαδο και χυμός λεμονιού, για το σερβίρισμα
Πάμε να την ετοιμάσουμε:
- Σωτάρουμε το μπέικον σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να ροδίσει και να σκορπίσει το άρωμά του, για περίπου 5 λεπτά.
- Προσθέτουμε όλα τα λαχανικά και τα σοτάρουμε ελαφρώς.
- Προσθέτουμε το ζωμό και δυναμώνουμε τη φωτιά. Μόλις το υγρό κοχλάσει, μετριάζουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε με ξεσκέπαστη κατσαρόλα για περίπου 20-25 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμα ζωμό.
- Δοκιμάζουμε το αλάτι, προσθέτουμε πιπέρι και σερβίρουμε στα πιάτα με λίγο ωμό ελαιόλαδο, χυμό λεμονιού (αν θέλουμε) και ψιλοκομμένο μαϊντανό.