Φτιάξε μόνος σου λαγάνα, εύκολα

Δεν χρειάζεται να αγοράσεις όταν μπορείς να φτιάξεις στο σπίτι σου!

Δεν χρειάζεται να αγοράσεις όταν μπορείς να φτιάξεις στο σπίτι σου! Η Melisoula.gr μας δίνει τη συνταγή!

Υλικά:ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗΦτιάξε μόνος σου σπιτικές αλοιφές για μεζεδάκια9/3/2019

980 γρ αλεύρι σκληρό 13 γρ ξερή μαγιά 15 γρ αλάτι 115 γρ ζάχαρη-80 γρ ταχίνι 60 γρ καλαμποκέλαιο 650 γρ χλιαρό νερό. Αλεύρι μισό σκληρό μισό για όλες τις χρήσεις Για να ψεκάσουμε τις λαγάνες: 100 γρ νερό και 10 γρ ζάχαρη.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ εκτός από το νερό. Προσέχουμε να μην έρθει σε επαφή η μαγιά με το αλάτι.

Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και προσθέτουμε σιγά σιγά το νερό.

Μόλις ξεκολλήσει από το μπολ, αδειάζουμε την ζύμη σε λαδωμένο μπολ & σκεπάζουμε να διπλασιαστεί (1με 2 ώρες). Ξεφουσκώνουμε την ζύμη και κάνουμε τις λαγάνες.

Ανάλογα πόσο μεγάλες τις θέλετε: Αν σας αρέσουν οι λεπτές κάνετε την ζύμη λεπτή, αλλιώς πιο χοντρή την ζύμη.

Σκεπάζουμε να φουσκώσουν οι λαγάνες περίπου μισή ώρα.

Ανάβουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα. Και βάζουμε κάτω στο φούρνο ένα ταψί με νερό.

Κάνουμε δαχτυλιές στις λαγάνες και αλοίφουμε με λίγο ελαιόλαδο.

Ψεκάζουμε τις λαγάνες με ζαχαρόνερο και σουσάμι.

Ψήνουμε 15 λεπτά ψεκάζουμε άλλη 1-2 φορές.

Βγάζουμε το ταψί με το νερό και ψήνουμε άλλα 15 λεπτά.

Μόλις πάρουν το χρώμα που μας αρέσει είναι έτοιμες!

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ