LIFESTYLE
Φθινοπωρινή σούπα με καρότα και γλυκοπατάτα από τον Ακη Πετρετζίκη
Χορταστική, γευστική και η καταλληλότερη πρόταση για τις κρύες ημέρες
SHARE:
Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε μια λαχταριστή βελουτέ σουπά τώρα που ο καιρός αλλάζει και δεν έχει τόση ζέστη, ούτε οι παραλίες είναι γεμάτες. Ο Άκης Πετρετζίκης έχει την καλύτερη συνβταγή για μια φθινοπωρινή σούπα με καρότα και γλυκοπατάτα, η οποία θα σε ξετρελάνει με την νοστιμιά της, αλλά και θα σε ζεστάνει τις κρύες ημέρες.
Δείτε παρακάτω τη συνταγή:
Συστατικά:
- 500 γρ. γλυκοπατάτες
- 300 γρ. καρότα
- 3 κ.σ ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- 2 κρεμμύδια
- 2 σκ. σκόρδο
- 1 λίτρο νερό
- 1 κύβο λαχανικών
- 1 αστεροειδής γλυκάνισος
- 100 γρ. γάλα καρύδας
Για το σερβίρισμα:
- γάλα καρύδας
- εστραγκόν
Τρόπος εκτέλεσης:
Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 180οC στον αέρα και αφού καθαρίσεις τα καρότα και τις γλυκοπατάτες, τα κόβεις σε κομμάτια με πάχος 2-3 εκατοστά. Τα αλείφεις με 2 κουταλιές της σούπας το ελαιόλαδο, ενώ ρίχνεις αλάτι και πιπέρι και τα ψήνεις σε τα ταψί για 30-40 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να κάνουν μια κρούστα σαν καραμέλα.
Στη συνέχεια ψιλοκόβεις κρεμμύδι και σκόρδο, ενώ ζεσταίνεις το υπόλοιπο λάδι σε κατσαρολάκι ώστε να σοτάρεις τα δυο παραπάνω υλικά για 3-5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
Έπειτα, προσθέτεις τα ψητά λαχανικά μέσα στην κατσαρόλα και ρίχνεις νερό, τον κύβο λαχανικών και τον αστεροειδή γλυκάνισο και τα αφήνεις να σιγοβράσουν για 5-10 λεπτά. Μετά αφαιρείς τον αστεροειδή γλυκάνισο και ρίχνεις στο μπλέντερ όλα τα υλικά. Τα χτυπάς μέχρι να γίνουν ένας λείος χυλός.
Προσθέτεις το γάλα καρύδας και αφήνεις τη σούπα να βράσεις για άλλα 5 λεπτά, ενώ μετά αφαιρείς την κατσαρόλα από τη φωτιά και ελέγχεις τα καρυκεύματα.
Σερβίρεις με έξτρα γάλα καρύδας και ετσραγκόν.