LIFESTYLE
Φλωρεντία: Κρασί από το... παράθυρο
Ένα «κόλπο» του 16ου αιώνα ξαναγίνεται χρήσιμο μέσα στην πανδημία
SHARE:
Ο πελάτης πλησιάζει στο παραθυράκι, πατάει την κόρνα και ο μαγαζάτορας έρχεται να τον εξυπηρετήσει.
Αυτό το «ξεχασμένο» κόλπο ήταν συνήθης πρακτική στη Φλωρεντία του 16ου και 17ου αιώνα, και αποδείχθηκε σωτήριο κατά την επιδημία της βουβωνικής πανώλης.
Το buchette del vino, όπως αποκαλείται, δηλαδή τρύπα του κρασιού, γνωρίζει πάλι δόξες μέσα στην πανδημία του κορωνοϊού.
Οι καταστηματάρχες σερβίρουν τους πελάτες τους με ασφάλεια, αφού δεν έρχονται σε επαφή μαζί τους, και εξασφαλίζουν έσοδα πολύτιμα για την επιβίωση των επιχειρήσεών τους.