Διαγωνισμός για ... κρητικά κοκτέηλ!

Ο πρώτος διαγωνισμός στην Ελλάδα για κοκτέηλς με υλικά από την κρητική γη

Στο Ηράκλειο πραγματοποιείται το “Dinapoja Cocktail Challenge”, ο πρώτος διαγωνισμός στην Ελλάδα που έχει ως στόχο του την ανάδειξη υλικών από την κρητική γη, πατώντας στη Διεθνή τάση των Mediterranean Cocktails.

Οι ενδιαφερόμενοι bartenders μπορούν να υποβάλλουν δηλώσεις συμμετοχής από σήμερα έως και τις 23 Ιανουαρίου 2017 στο email [email protected]. Η κριτική επιτροπή του διαγωνισμού αναμένεται να επιλέξει τις καλύτερες συνταγές που θα περάσουν στον τελικό και οι οποίες θα ανακοινωθούν στις 25 Ιανουαρίου. 

Ο τελικός θα πραγματοποιηθεί σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο ξενοδοχείο Aquila Atlantis Hotel, στο πλαίσιο του 2ου ΟΙΝΟΤΕΚΑ Wine Exploring Festival, την Κυριακή 29 Ιανουαρίου στις 6.00 το απόγευμα. Ο πρώτος νικητής εξασφαλίζει τη συμμετοχή του στο “The high Art & Science of Spirits Course”, που αποτελεί το κορυφαίο σεμινάριο αποσταγμάτων στην Ελλάδα και πραγματοποιείται από την Genius in Gastronomy.

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

- Οι συμμετέχοντες πρέπει να έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους.

- Στο πλαίσιο του διαγωνισμού κάθε διαγωνιζόμενος παρασκευάζει 3 ίδια Cocktails για την κριτική επιτροπή, με συνολικό χρόνο παρασκευής τα 6 λεπτά.

- Πριν την έναρξη, δίνεται χρόνος 5 λεπτών σε κάθε διαγωνιζόμενο στο bar και 10 λεπτά για προετοιμασία.

- Οι συνταγές πρεπει να ειναι σε ml , dashes , drop

- Το Cocktail του κάθε διαγωνιζόμενου πρέπει να περιέχει τουλάχιστον 20 ml σιρόπι ή λικέρ ή shrub, Dinapoja

- Οι διαγωνιζόμενοι έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν συνδυαστικά προϊόντα Dinapoja (π.χ. σιρόπι και λικέρ), αλλά κανένα υλικό Dinapoja δεν μπορεί να έχει περιεκτικότητα μικρότερη των 20 ml.

- Οι διαγωνιζόμενοι δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν κάποιο άλλο λικέρ, σιρόπι ή shrub, εκτός από Dinapoja.

- Οι διαγωνιζόμενοι δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν κάποια άλλη γλυκαντική ουσία (π.χ. μέλι, μαρμελάδα)

- Το κάθε Cocktail μπορεί να έχει έως 6 υλικά, συμπεριλαμβανομένων και των υλικών Dinapoja.

- Η γαρνιτούρα δεν θεωρείται συστατικό

- Επιτρέπεται η χρήση home made σκευασμάτων.

- Οι διαγωνιζόμενοι πρέπει να φέρουν στο πλαίσιο του διαγωνισμού όλα τα υλικά παρασκευής του Cocktail τους, εκτός από τα προϊόντα Dinapoja.

- Από τη διοργάνωση παρέχονται ποτήρια, εργαλεία και πάγος (κύβος και τρίμα).

- Οι διαγωνιζόμενοι μπορούν να φέρουν τα δικά τους ποτήρια και εργαλεία.

- Δίνεται η δυνατότητα γευστικής δοκιμής των προϊόντων Dinapoja στην κάβα ΟΙΝΟΤΕΚΑ.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Όνομα: 5 % (Το όνομα πρέπει να είναι πρωτότυπο και να έχει διαχρονικότητα. Δεν επιτρέπονται βωμολοχίες ή οποιοσδήποτε υβριστικός χαρακτηρισμός στο όνομα)

Δημιουργικότητα και αυθεντικότητα: 20 % (Το Cocktail πρέπει να εμπεριέχει πρωτότυπους συνδυασμούς υλικών και να μην αποτελεί αντιγραφή οποιασδήποτε άλλης συνταγής Cocktail. 10 % δίνεται στην δημιουργικότητα και 10 % στην αυθεντικότητα).

Τεχνική κατάρτιση: 20 % (Αξιολογούνται η σωστή χρήση τεχνικών και εξοπλισμού, καθώς και η καθαριότητα του χώρου εργασίας).

Cocktail: 45 % (Αξιολογείται 20 % ή γεύση του Cocktail, 10 % τα αρώματα του και 15 % η ανάδειξη των συστατικών Dinapoja).

Παρουσίαση: 10 %

ΠΟΝΤΟΙ ΠΟΙΝΗΣ

- Για κάθε 10 δευτερόλεπτα εκτός χρόνου, αφαιρείται ένας βαθμός.

- Για δημιουργία των Cocktails σε χρόνο πάνω των 8 λεπτών, ακυρώνεται ο διαγωνιζόμενος.

Σ.Σ. Για περισσότερες πληροφορίες και πιθανές απορίες οι συμμετέχοντες μπορούν να απευθύνονται στον υπεύθυνο της διεξαγωγής του διαγωνισμού κ. Γιώργο Δενδράκη (The Art Of Cocktail) στο τηλέφωνο 6945973452.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ