LIFESTYLE

Αυτήν την τάρτα μανιταριών θα τη φτιάχνεις ξανά και ξανά

Λαχταριστή θρεπτική και εύκολη!

No profile pic

Το φθινόπωρο είναι, κυρίως, η εποχή των μανιταριών.

Για κάποιους είναι ακαταμάχητα, ενώ για άλλους αποτρόπαιοι μύκητες. Οπως και να έχει όμως, τα μανιτάρια μπορούν να ενσωματωθούν σε πολλές συνταγές και να αναδείξουν πιάτα καθημερινά, ενώ ταυτόχρονα μπορεί να είναι ο άσος στο μανίκι του σεφ που θέλει να εντυπωσιάσει τους πελάτες του.

Τα μανιτάρια περιέχουν ελάχιστες θερμίδες, σχεδόν καθόλου λιπαρά και είναι ό,τι πιο κοντινό στο κρέας, αν θέλεις να προσφέρεις στον οργανισμό σου απλόχερα πρωτεΐνη. Περιέχουν σημαντικές ποσότητες φυτικών ινών που στηρίζουν την υγεία του πεπτικού μας συστήματος, αποτελούν καλή πηγή βιταμινών του συμπλέγματος D και είναι πλούσια σε σελήνιο που λειτουργεί ως αντιοξειδωτικό για τον οργανισμό. Με τα μανιτάρια κρατάμε μακριά τη χοληστερίνη και αν θέλουμε να δοκιμάσουμε την τύχη μας στην κουζίνα έχουμε την τέλεια ύλη για καταπληκτικά πιάτα.

Η συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου για αλμυρή τάρτα μανιταριών θα ξετρελάνει ακόμη και αυτούς που δεν ενθουσιάζονται με τα μανιτάρια. Είναι απλή, θέλει 15 λεπτά προετοιμασίας και 40 λεπτά να ψηθεί σε προθερμασμένο φούρνο. Μπορείς να την φτιάξεις για ορεκτικό στο τραπέζι σου και για brunch τις Κυριακές.

Υλικά:

1 φύλλο κουρού εμπορίου (ή ένα φύλλο ζύμη τάρτας)

500 γραμ. μανιτάρια (φρέσκα και διάφορα)

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1 σκ. σκόρδο

3 φρέσκα κρεμμυδάκια

200 γραμ. φέτα

100 γραµ. γραβιέρα

λίγο φρέσκο θυμάρι

40 γραμ. βούτυρο

2 κ.σ. κοφτές αλεύρι

200 γραμ. ζεστό γάλα

1 αυγό

αλάτι

πιπέρι

 

Εκτέλεση

Για την τάρτα με μανιτάρια, πρώτα καθαρίζουμε τα μανιτάρια και τα κόβουμε σε φέτες. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα μανιτάρια. Προσθέτουμε το σκόρδο, το θυμάρι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα. Σοτάρουμε για λίγα λεπτά να μαλακώσουν. Αφαιρούμε το σκόρδο. Ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά, σε μία μικρή κατσαρόλα, το βούτυρο να λιώσει.

Προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας με σύρμα να ψηθεί για 1΄. Προσθέτουμε το γάλα ζεστό κι ανακατεύουμε λίγα λεπτά να δέσει η μπεσαμέλ. Αποσύρουμε την κρέμα από τη φωτιά και αφήνουμε λίγο να πέσει η θερμοκρασία. Προσθέτουμε στην κρέμα το αυγό χτυπημένο, τη φέτα σε μικρά κομμάτια, τη γραβιέρα τριμμένη και τα αρωματικά. Αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε τα μανιτάρια με τα κρεμμυδάκια και ανακατεύουμε. Αλείφουμε μια φόρμα 22 εκ. με λίγο βούτυρο ή λάδι. Στρώνουμε το φύλλο κουρού. Βάζουμε τη γέμιση μέσα στην τάρτα.

Σε προθερμασμένο φούρνο, ψήνουμε την τάρτα με μανιτάρια στους 200 °C στον αέρα, για 40 λεπτά, να ροδίσει η τάρτα.Βγάζουμε την τάρτα μανιτάρια από το φούρνο, την αφήνουμε να κρυώσει να σταθεροποιηθεί για να κόψουμε σε κομμάτια. Σε 10 λεπτά σερβίρουμε με πράσινη σαλάτα.

 

Πηγή:argiro.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

Στείλε την είδηση