LIFESTYLE

Αυτά τα πράγματα δεν έχουν θέση στο σπίτι μας

Ώρα για εκκαθάριση

No profile pic

Σε όλους έχει συμβεί. Να κοιτάξουμε τριγύρω στο σπίτι μας και να συνειδητοποιήσουμε ότι επικρατεί ένας χαμός από στοίβες διαφόρων πραγμάτων που γεμίζουν το χώρο. Χαρτιά, περιοδικά, ρούχα, μικροαντικείμενα και ένας Θεός ξέρει τι άλλο πιάνουν τόπο και περιμένουν εμάς να τα ξεφορτωθούμε.

Αυτά τα πράγματα, που μπορούμε είτε να πετάξουμε είτε να ανακυκλώσουμε, συνήθως περιλαμβάνουν:

1. Στυλό που δεν γράφουν ή έχουν τελειώσει

Τα στυλό αν και διατηρούν σθεναρά την θέση τους στο γραφείο μας ανάμεσα από το πληκτρολόγιο και το κινητό μας, τα άδεια και αυτά που δεν έχουν καπάκι δεν μας χρησιμεύουν ιδιαίτερα. Κρατάμε ένα-δύο για κάποια σημείωση και τα υπόλοιπα τα πετάμε.

2. Χάρτινος.. πανικός

Είναι λοιπόν απαραίτητο να βάλουμε μια τάξη όχι μόνο στα χαρτιά μας αλλά και σε όλα τα πράγματα του σπιτιού μας. Ασχοληθείτε με κάθε χαρτί που πέφτει στα χέρια σας μόνο μία φορά. Αναρωτηθείτε: «Πρέπει να το κρατήσω;». Αν ναι, αρχειοθετήστε το αμέσως· αν όχι, ανακυκλώστε το. Aν κρατάτε ολόκληρα τεύχη περιοδικών για ένα θέμα, σκίστε τις σελίδες που σας ενδιαφέρουν και βάλτε τες σε έναν φάκελο.

3. Ενθύμια

Οσοι κρατάτε αντικείμενα για να αναπολείτε τα περασμένα ή από υποχρέωση σε αυτόν που σας τα έδωσε, είναι καιρός να αλλάξετε νοοτροπία. Αξιολογήστε τα αυστηρά. Προσδιορίστε τον χώρο (συρτάρια, ντουλάπια, κουτιά) που θα φιλοξενήσει τα αναμνηστικά που πραγματικά θέλετε να κρατήσετε και ξεφορτωθείτε αυτά που δεν έχετε πια λόγο να κρατάτε.

4. Παλιά κλινοσκεπάσματα

Τα μαξιλάρια από υλικά που δεν πλένονται (βλέπουμε πάντα τις ετικέτες) πρέπει να αντικαθίστανται κάθε χρόνο. Ο ύπνος σε πολυκαιρισμένα μαξιλάρια γεμάτα με σκόνη και ακάρεα μπορεί να προκαλέσει σπυράκια, έκζεμα, αλλεργίες, όπως η αλλεργική ρινίτιδα ή να επιδεινώσει τις κρίσεις άσθματος. Το ίδιο μπορεί να συμβεί και με ένα παλιό πάπλωμα που δεν πλένεται.

5. Φθαρμένα τάπερ

Θα πρέπει να πετάμε τα τάπερ και όλα τα πλαστικά σκεύη που έχουν γδαρσίματα, έχουν θαμπώσει ή είναι αισθητά πιο μαλακά από ό,τι ήταν στην αρχή της χρήσης τους. Τέτοιες φθορές ευνοούν τη «φιλοξενία» χημικών ενώσεων.

Πηγή:e-radio.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

Στείλε την είδηση