Στο "μικροσκόπιο" η κρητική διατροφή

Ως παράγοντας υγείας, ευζωίας, μακροζωίας και οικονομικής ανάπτυξης

Με επιτυχία έγινε στο Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο Χανίων, η εσπερίδα με θέμα "H κρητική διατροφή ως παράγων υγείας, ευζωίας, μακροζωίας και οικονομικής ανάπτυξης".

Στα συμπεράσματα της εκδήλωσης επισημάνθηκε ότι η ονομασία κρητική διατροφή παραμένει παγκοσμίως πρότυπο υγιεινού τρόπου ζωής  .

"Οφείλουμε να διατηρήσουμε τις διατροφικές μας συνήθειες και να τις προβάλλουμε στους επισκέπτες του νησιού μας. Αποτελούν χρυσή πολιτισμική μας ιδιαιτερότητα η οποία απειλείται από το καταναλωτικό ,ισοπεδωτικό πνεύμα της σύγχρονης εποχής. Το σχολείο, το εστιατόριο ,το ξενοδοχείο  έχουν να παίξουν ιδιαίτερο ρόλο στην δημιουργία κρητικών διατροφικών προτύπων. Η διατλαντική εμπορική σχέση ΕΕ και ΗΠΑ αναμένεται να έχει αρνητικές επιπτώσεις στην κρητική γεωργία και κτηνοτροφία. Για τον λόγο αυτό όλοι μας αλλά ιδιαίτερα η πολιτική ηγεσία οφείλει να είναι σε εγρήγορση", σημείωσαν οι διοργανωτές.

Τονίστηκε ακόμη η σημασία της σωστής επαγγελματικής κατάρτισης στον αγροτοδιατροφικό τομέα με εφαρμογές νέων τεχνολογιών, οι οποίες βοηθούν την παραγωγή και την οικονομική ανάπτυξη.

Στην  εσπερίδα η οποία οργανώθηκε από τους τομείς των επιστημονικών φορέων και υγείας των ανεξαρτήτων Ελλήνων, συμμετείχαν ο πρώην πρόεδρος του ΕΦΕΤ κι επιστημονικός συνεργάτης του Δημοκρίτου κ Νικόλαος Κατσαρός, ο κ. Μανώλης Αλιφιεράκης καρδιολόγος, π. Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Χανίων, ο  κ. Μανώλης Γιαννούλης  Πρόεδρος Ξενοδόχων Νομού Χανίων, ο κ.  Δημήτρης Κυριακός διευθυντής ΙΕΚ ,πρόεδρος ένωσης πληροφοριών Ελλάδος και η κ Γεωργία Πετράκη, διατροφολόγος γραμματέας του δικτύου Κρητικής γαστρονομίας .

Μετά το τέλος του επιστημονικού προγράμματος, ακολούθησε κρητικό κέρασμα


Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ