ΚΡΗΤΗ
Όχι, η τηλεκπαίδευση, δε λειτουργεί κανονικά!
Τι τονίζουν μαθητές του 11ου Λυκείου Ηρακλείου, σε επιστολή τους προς το Υπουργείο Παιδείας
SHARE:
Ετοιμάζονται να δώσουν πανελλήνιες σε μία χρονιά, όπου μέχρι στιγμής τα μισά μαθήματα έχουν γίνει με τηλεκπαίδευση. Οι μαθητές του Γ1 Τμήματος υγείας του 11ου Λυκείου Ηρακλείου περιγράφουν τα προβλήματα που υπάρχουν και ζητούν, αν γίνει μείωση της ύλης, να συμβεί σε εύλογο χρονικό διάστημα.
Όπως λέει στο Cretalive η μαθήτρια, Μαρία Κουμπενάκη, ως το τέλος Ιανουαρίου, οι μαθητές έχουν ολοκληρώσει την ύλη και αρχίζουν τις επαναλήψεις. Συνεπώς, δεν πρέπει η όποια περικοπή να γίνει την Άνοιξη, θα έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος.
Το κείμενο των μαθητών έχει ως εξής:
"Καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες μιας παραπληροφόρησης σχετικά με την διεξαγωγή των διαδικτυακών μαθημάτων. Η υπουργός παιδείας επισημαίνει σε κάθε συνέντευξη της ότι η ύλη προχωρά κανονικά, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως η τηλεκπαίδευση αντικαθιστά πλήρως τα δια ζώσης μαθήματα.
Τα παιδιά της τρίτης λυκείου όπως αλλά και των υπολοίπων τάξεων επιθυμούν να διαψεύσουν το "παραμύθι" αυτό που διαδίδεται καθημερινά . Θέλουμε να ακουστεί ότι ΌΧΙ η ύλη δεν προχωρά κανονικά με τα κενά διευρύνονται όλο και περισσότερο. Οι μαθητές δεν διδάσκονται εκτενώς τα κεφάλαια που τους παραδίδονται και όχι δεν τα κατανοούν πλήρως μέσα από μια ψυχρή οθόνη.
Θεωρείτε φυσιολογικό 17χρονα παιδιά κλεισμένα σε ένα δωμάτιο, προσκολλημένα σε μία οθόνη για τουλάχιστον 10 ώρες την ημέρα να μπορούν να αποδώσουν κανονικά στις μαθητικές τους υποχρεώσεις;
Πόσα είναι τα παιδιά που δεν έχουν τα απαραίτητα μέσα ή ζουν σε χωριά, νησιά και αδυνατούν να συμμετέχουν στη τηλεκπαίδευση;
Ναι, το σύστημα είναι πλήρως αξιοκρατικό και όλοι έχουν τις ίδιες ευκαιρίες για πρόσβαση στο πανεπιστήμιο. Ακόμη και αυτοί που προχωρούν την ύλη σε μαθήματα όπως τη φυσική μέσω ενός σταθερού τηλεφώνου.
Θεωρούμε αδιανόητο η ύλη να παραμείνει ως έχει και απαιτούμε τη μείωση της, η οποία να ανακοινωθεί το αργότερο μέχρι τα τέλη του Ιανουαρίου."
Το κείμενο υπογράφουν οι Μαρία Κουμπενάκη, Νικολέτα Μανωλάκη, Ορέστης Κοντογιάννης, Ελένη Λαδουκάκη, Αλεξάνδρα Καλουτσάκη και οι υπόλοιποι μαθητές του Τμήματος (Γ1 υγείας).
Φωτογραφία: Unsplash