ΚΡΗΤΗ

ΜΑΙΧ: Συνάντηση ενόψει του ευρωπαϊκού έργου για την απαθρακοποίηση της τουριστικής βιομηχανίας

ΜΑΙΧ: Συνάντηση ενόψει του ευρωπαϊκού έργου για την απαθρακοποίηση της τουριστικής βιομηχανίας

ΜΑΙΧ: Συνάντηση ενόψει του ευρωπαϊκού έργου για την απαθρακοποίηση της τουριστικής βιομηχανίας

Το ΜΑΙΧ σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης, στο πλαίσιο της προσπάθειάς για την ενεργειακή μετάβαση του νησιού μέσω της αύξησης της ενεργειακής αποδοτικότητας και της εξοικονόμησης ενέργειας και με τη συμμετοχή όλων των οικονομικών και παραγωγικών τομέων του νησιού, συμμετέχουν ως εταίροι στο ευρωπαϊκό έργο «DETOCS – DEcarbonising the TOurism Industry Post Covid-19 Support – Υποστήριξη της τουριστικής βιομηχανίας μετά τον Covid-19 με την απαλλαγή από τις εκπομπές άνθρακα», που συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και εθνικούς πόρους.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί με φυσική παρουσία στο ΜΑΙΧ αλλά και διαδικτυακά την Παρασκευή 23/02/2024 στις 10.30 π.μ. στον ακόλουθο σύνδεσμο ΕΔΩ

Η ενεργειακή κρίση που όλοι βιώνουμε έχει σαν αποτέλεσμα την εκτίναξη του ενεργειακού κόστους, απειλώντας μεταξύ άλλων και τη βιωσιμότητα των τουριστικών καταλυμάτων. Ως εκ τούτου, απαιτείται άμεσα βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας και ενίσχυση των τουριστικών υποδομών, ξεκινώντας από τις περιφερειακές πολιτικές που θα θέσουν τον τουριστικό τομέα στην πορεία προς την απαλλαγή του από τις εκπομπές άνθρακα.


Στο πλαίσιο αυτό, ο κύριος στόχος του έργου DETOCS είναι η μετάβαση σε μια αειφόρο οικονομία χαμηλών εκπομπών διοξειδίου άνθρακα στον τουριστικό τομέα, υποστηρίζοντας περιβαλλοντικούς και οικονομικούς στόχους. Μέσω της διαπεριφερειακής συνεργασίας, οι συμμετέχουσες Περιφέρειες θα εντοπίσουν, θα μοιραστούν και θα μεταφέρουν καινοτόμες μεθοδολογίες, διαδικασίες και καλές πρακτικές με σκοπό τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης στις τουριστικές υποδομές.

Το έργο έχει αρχίσει από 01/03/2023 και είναι διάρκειας 4 ετών. Συντονιστής του έργου είναι το Ενεργειακό Γραφείο του Ποντρέιβ της Σλοβενίας, ενώ εκτός από το ΜΑΙΧ και την Περιφέρεια Κρήτης από την Ελλάδα, υμμετέχουν επίσης και άλλοι εταίροι όπως το Πανεπιστήμιο της Μάλτας και το Υπουργείο Τουρισμού της Μάλτας, ο Οργανισμός Θερμόπολις της Φινλανδίας και το Περιφερειακό Συμβούλιο της Νότιας Οστροβόθνιας της Φινλανδίας, ο Δήμος Καμπομπάσο της Περιφέρειας Μολίσε της Ιταλίας, το Ενεργειακό Περιφερεαικό Γραφείο του Πάζαρτζικ και ο Δήμος Μπουργκάς από την Βουλγαρία, ο μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός Ανάπτυξης Κεντρικού Δούναβη της Ουγγαρίας, ο Δήμος Μίντελμπουρχ της Ολλανδίας και το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Καινοτομίας της Γερμανίας.

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και τα Χανιά

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

Στείλε την είδηση