Κρήτη: εδώ η γαστρονομία παίρνει άλλη διάσταση!

Newsroom
Newsroom

Πρεμιέρα για το 1ο Διεθνές Γαστρονομικό και Πολιτιστικό Συμπόσιο.

Άνοιξε η αυλαία, το απόγευμα της Τετάρτης, του 1ου Διεθνούς Γαστρονομικού και Πολιτιστικού Συμποσίου, στο Πολιτιστικό και Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου (Αίθουσα Συναυλιών). 
Οι εργασίες του θα διαρκέσουν ως και τις 5  Μαΐου.
Διοργανωτές είναι το Πανεπιστήμιο YALE και ο Δήμος Ηρακλείου  σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης με θέμα την Κρητική διατροφή και παράδοση. 

συμπόσιο γαστρονομίας
Τις δυνάμεις τους ενώνουν κορυφαίοι επιστήμονες, συγγραφείς, διακεκριμένοι σεφ, διατροφολόγοι και σημαντικοί επαγγελματίες του κλάδου.
Στόχος για τα επόμενα χρόνια στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης είναι η προβολή της Κρητικής διατροφής ως ακρογωνιαίου λίθου μίας ισορροπημένης και υγιεινής ζωής, και των πολλαπλών οφελών για τον σύγχρονο άνθρωπο. 

συμπόσιο γαστρονομίας

Την Πέμπτη 4 Μαΐου, μέσα από μια σειρά συζητήσεων στρογγυλής τραπέζης θα διερευνηθούν μεταξύ άλλων η αξία του ελαιόλαδου, η σημασία των τοπικών προϊόντων, καθώς και ο ρόλος των γυναικών στη διατήρηση της γαστρονομικής παράδοσης, με τη συμμετοχή καλεσμένων από το εξωτερικό.
Την τελευταία ημέρα του Συμποσίου, οι διεθνείς καλεσμένοι θα πάρουν μέρος σε μια σειρά παράλληλων δράσεων, με επισκέψεις σε τοπικούς παραγωγούς και γευστικές εμπειρίες των τοπικών πρώτων υλών, στο Αγρόκτημα Peskesi και το ξενοδοχείο Cretan Malia Park.

συμπόσιο γαστρονομίας
 

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα του Συμποσίου εδώ.

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ