ΚΡΗΤΗ

Κ. Χαριτάκης στο Livetalks: «Έκανα το εμβόλιο και αισθάνομαι μια χαρά!»

Ο Κρητικός επεμβατικός καρδιολόγος, από το μακρινό Τέξας, μιλά για το εμβόλιο, τις παρενέργειες και τους… δύσπιστους

No profile pic

Ζει στο Χιούστον του Τέξας και έκανε το εμβόλιο ενάντια στον κορωνοϊό πριν από 10 ημέρες. Σε λίγες, θα κάνει και τη δεύτερη δόση του εμβολίου της Pfizer και όπως ο ίδιος λέει «αισθάνεται μια χαρά»!

Ο επεμβατικός καρδιολόγος και αναπληρωτής καθηγητής Καρδιολογίας στο Ιατρικό Κέντρο του Χιούστον, Κωνσταντίνος Χαριτάκης, μίλησε στο Livetalks για την… εμπειρία του εμβολιασμού και τόνισε ότι ο ίδιος δεν είχε καμία παρενέργεια παρά μόνο «ένα πονεμένο ώμο έως το βράδυ της ίδιας ημέρας».

«Φυσικά» - όπως λέει – «είναι δικαιολογημένη η επιφυλακτικότητα των ανθρώπων. Είναι κάτι πολύ νέο για όλους και δεν υπάρχει τίποτα την επιστήμη που είναι μόνο όφελος χωρίς καθόλου ρίσκο. Ακόμα και πολύ νερό να πιει κάποιος θα έχει ανεπιθύμητες ενέργειες! Ξέρουμε όμως ότι ο ιός είναι φονικός. Δε νομίζω ότι έχει κανείς αμφιβολίες ότι ο ιός υπάρχει, είναι πολύ μεταδοτικός και με τραγικά αποτελέσματα. Οι αλλεργικές αντιδράσεις δεν είναι περισσότερες από τα συνήθη εμβόλια».

Ο κ. Χαριτάκης χαρακτήρισε «θαύμα» το εμβόλιο και απαντώντας σε όσους πιστεύουν ότι «έγινε μια δουλειά στο πόδι και τσαπατσούλικα» απάντα πως «αυτό το εμβόλιο δεν είναι το πρώτο που εφηύρε η επιστήμη. Οι επιστήμονες που το εφηύραν δεν ξεκίνησαν τον Μάρτιο να δουλεύουν. Είχαν κάνει δουλειά και πάτησαν πάνω σε αυτή. Είχαν και έχουν ένα πάρα πολύ σοβαρό επιστημονικό υπόβαθρο».

Σε όσους θεωρούν καχύποπτο το πόσο γρήγορα δόθηκαν οι εγκρίσεις για την κυκλοφορία των εμβολίων, συμφωνεί ότι αυτές δόθηκαν σε χρόνο-ρεκόρ αλλά προσθέτει: «Φανταστείτε τί θα λέγαμε αν ένα εμβόλιο με τέτοια αποτελεσματικότητα το κρατούσαν στο συρτάρι και δεν το έδιναν γρήγορα στον πληθυσμό»!

Διαχείριση της πανδημίας στην Ελλάδα: «Δεν μπορείς να πας με το όλα ή τίποτα»

Κληθείς να σχολιάσει τη διαχείριση της πανδημίας στην Ελλάδα, ο κ. Χαριτάκης, αφού τονίζει ότι «το πρώτο κομμάτι της πανδημίας αντιμετωπίστηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία γιατί η κυβέρνηση άκουσε τους επιστήμονες και έκανε ακριβώς ό,τι είπαν», σημειώνει πως το σφάλμα έγινε… μετά. Και αυτό ήταν ότι «αφέθηκαν όλα ελεύθερα. Ίσχυε το ή όλα ή τίποτα. Δεν μπορείς να πας με το όλα ή τίποτα. Μετά από τόση επιτυχία θα έπρεπε να γίνει πιο σταδιακά και πιο προσεκτικά το άνοιγμα και η επιστροφή στην καθημερινότητα. Εκεί χάθηκε το παιχνίδι. Αντί του «ακορντεόν», του άνοιξε κλείσε δηλαδή,  θα έπρεπε να είναι τα μέτρα σταθερά και αυστηρά και να τηρούνται από όλους».

Ακούστε όσα είπε στο Livetalks ο κ. Κωνσταντίνος Χαριτάκης:

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

Στείλε την είδηση