Το ΙΤΕ...άνοιξε τις πόρτες του για να γιορτάσει!

Με την Βραδιά Ερευνητή για την προβολή της έρευνας στο ευρύ κοινό και την προσέλκυση νέων κυρίως ανθρώπων για να δουν από κοντά πειράματα και τεχνολογικά επιτεύγματα του Ιδρύματος

Τη Βραδιά Ερευνητή διοργάνωσε το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας στις εγκαταστάσεις του, στα Βασιλικά Βουτών. ,

Πρόκειται για μια πανευρωπαϊκή γιορτή για την έρευνα και πραγματοποιείται παράλληλα σε περισσότερες από 300 Ευρωπαϊκές πόλεις σε 36 χώρες. 

Στόχος της εκδήλωσης  η προβολή της έρευνας στο ευρύ κοινό και η προσέλκυση νέων κυρίως ανθρώπων για να δουν από κοντά ερευνητικά πειράματα και τεχνολογικά επιτεύγματα του ΙΤΕ.

Η φετινή εκδήλωση περιελάμβανε, για 2η συνεχόμενη φορά, τη διάθεση βιβλίων από τις Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης σε ειδική τιμή, με σκοπό όλα τα έσοδα να διατεθούν για τις πρώτες ανάγκες των πυρόπληκτων φοιτητών του Πανεπιστημίου Κρήτης, από την πρόσφατη φωτιά που κατέστρεψε τις φοιτητικές εστίες.

Επίσης στη φετινή εκδήλωση φιλοξενήθηκαν το Πειραματικό Γυμνάσιο και Λύκειο Ηρακλείου, για να παρουσιάσουν οι μαθητές τα δικά τους επιστημονικά επιτεύγματα στους επισκέπτες της βραδιάς, καθώς και κατασκευές μαθητών που έχουν βραβευθεί στον 2ο Παγκρήτιο Διαγωνισμό Κατασκευών Φυσικής που διοργανώνεται από τον Σύλλογο Φυσικών Κρήτης.

Παράλληλα, στο αμφιθέατρο του Ιδρύματος, πραγματοποιήθηκε το διαδραστικό εργαστήριο, «O GDPR και οι 40 κλέφτες», το οποίο παρουσίασε με απλό, κατανοητό και διασκεδαστικό τρόπο, θέματα σχετικά με την προστασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα στην ψηφιακή εποχή, καθώς και η θεατρική παράσταση, «Για έναν Οβολό…», που αποτελεί ένα ταξίδι ανακάλυψης, ιστορίας, μύθου και συναισθημάτων, ειδικά σχεδιασμένο για να μυήσει παιδιά και εφήβους στα μυστικά της μοριακής έρευνας που συνδέεται με την πολιτισμική κληρονομιά.

Η βραδιά έκλεισε με συναυλία με τον Ρος Ντέιλι και τη Μαρίτζια Κατσούνα στο αμφιθέατρο του ΙΤΕ.

Η φετινή «Βραδιά Ερευνητή», εντάσσεται στο πλαίσιο του «Ευρωπαϊκού Έτους Πολιτιστικής Κληρονομιάς», που στοχεύει να ενθαρρύνει τους πολίτες να ανακαλύψουν και να ενστερνιστούν την πολιτιστική κληρονομιά της Ευρώπης και να ενισχύσει την αίσθησή τους ότι ανήκουν σε έναν κοινό ευρωπαϊκό χώρο.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ