ΚΡΗΤΗ
Ηράκλειο: Αυτοί εκλέγονται στα όργανα της ΝΔ – Νέα Νομαρχιακή και Σύνεδροι
Αναλυτικά οι σταυροί προτίμησης και ποιοι έμειναν "εκτός"
Το ονόματα που εκλέχθηκαν στα όργανα της Νέας Δημοκρατίας, εκείνοι που θα απαρτίσουν τη νέα Νομαρχιακή Επιτροπή (ΔΕΕΠ, πάλαι ποτέ ΝΟΔΕ), αλλά κι όσοι θα εκπροσωπήσουν σε τοπικό επίπεδο τον γαλάζιο οργανισμό ως σύνεδροι, δόθηκαν στη δημοσιότητα από τη ΔΕΕΠ Ηρακλείου.
Σε ό,τι αφορά τη ΔΕΕΠ, που αναμένεται να συγκροτηθεί σε Σώμα το επόμενο διάστημα με επικεφαλής τον Κώστα Γιαννουλάκη, οι πέντε πρώτοι σε ψήφους (σε παρένθεση) είναι οι εξής:
Ιωάννης Χατζηνικολάου (343), Αιμίλιος Παττακός (315), Νεκταρία Μανίκα - Γιαννουλάκη (292), Νίκος Σαββίδης (252) και Αντώνης Ορφανίδης (221).
Εκτός έμειναν οι Μανώλης Καλοκύρης (143) και Παναγιώτης Αλάτζογλου (131).
Στο 15μελές συμβούλιο της ΔΕΕΠ Ηρακλείου εξελέγησαν, αναλυτικότερα:
Ιωάννης Χατζηνικολάου, Αιμίλιος Παττακός, Νεκταρία Μανίκα- Γιαννουλάκη, Νίκος Σαββίδης, Αντώνης Ορφανίδης, Ιωάννης Μαργελάκης, Αργυρή Χαινάκη, Μαρία Αντωνακάκη, Δημήτρης Γερωμαρκάκης, Ιωάννης Καλαντζάκης, Βαγγέλης Παπαδάκης, Νίκος Καμπάνης, Χαρά Φραντζεσκάκη, Μαρία Καλλέργη, Εύη Γαρεδάκη
Οι πέντε πρώτοι σε σταυρούς (σε παρένθεση) σύνεδροι είναι οι εξής: Νεκταρία Μανίκα - Γιαννουλάκη (375), Αιμίλιος Παττακός (324), Βασίλης Βαρούχας (289), Ιωάννης Χατζηνικολάου (282) και Μανώλης Καλαϊτζάκης (261)
Δεν εκλέγονται οι Μιχάλης Βιδάκης (65), Μανώλης Κουνατίδης (62) , Ιωσήφ Νικολουδάκης (12)
Αναλυτικότερα, για το συνέδριο εξελέγησαν:
Νεκταρία Μανίκα- Γιαννουλάκη, Αιμίλιος Παττακός, Βασίλης Βαρούχας, Ιωάννης Χατζηνικολάου,Μανόλης Καλαιτζάκης, Εμμανουέλα Οικονομάκη, Φαίη Χατζηνικολάου, Μαρία Αντωνακάκη, Αντώνης Ορφανίδης, Αργυρή Χαϊνάκη, Δημήτρης Γερομαρκάκης, Τένια Σταμπούλου, Ελένη Κουντουράκη, Γεωργία Μαριδάκη, Μαρία Τσικανδυλάκη, Νίνα Βολανάκη, Εύη Γαρεδάκη, Μιχάλης Λιναρδάκης, Ευστρατιος Λελεκας.
Ικανοποίηση στην τοπική ΝΔ
Σε ανακοίνωσή της η ΔΕΕΠ Ηρακλείου, υπογραμμίζει την αθρόα συμμετοχή των μελών του κόμματος για την ανάδειξη νέας Διοικούσας Επιτροπής Εκλογικής Περιφέρειας νομού Ηρακλείου, Προέδρων και Συμβουλίων ΔΕΕΠ και Δημοτικών Τοπικών Οργανώσεων (ΔΗΜΤΟ), αλλά και των συνέδρων για το επικείμενο Τακτικό Συνέδριο του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας.
Πρόεδρος εξελέγη ο Κώστας Γιαννουλάκης, ο οποίος ήταν μοναδικός υποψήφιος για την προεδρία.
"Από τις πρωινές ώρες τα μέλη κατέκλισαν τον χώρο του θεατρικού σταθμού στο λιμάνι, κάλπες στήθηκαν και στο δημαρχείο Λιμένα Χερσονήσου, προκειμένου να διευκολυνθεί η διαδικασία, ενώ αρκετά μέλη συμμετείχαν στις εκλογές καταθέτοντας ηλεκτρονικά την ψήφο τους.
Στο Ηράκλειο ψήφισαν οι βουλευτές Λευτέρης Αυγενάκης, Κώστας Κεφαλογιάννης, Μάξιμος Σενετάκης και ο Ευρωβουλευτής Μανόλης Κεφαλογιάννης" αναφέρεται στο σχετικό δελτίο Τύπου.
"Αξίζει να σημειωθεί πως ήταν εντυπωσιακός ο αριθμός των 122.546 πολιτών ενεργών μελών, (αυξημένος σε σχέση με τις εσωκομματικές εκλογές του 2021), που έλαβαν μέρος στις εσωκομματικές εκλογές της Νέας Δημοκρατίας για την ανάδειξη Προέδρων και Συμβουλίων ΔΕΕΠ και Δημοτικών Τοπικών Οργανώσεων (ΔΗΜΤΟ), αλλά και των συνέδρων για το επικείμενο Τακτικό Συνέδριο του κόμματος".
Κώστας Γιαννουλάκης: Ευχαριστώ τον κόσμο για την συμμετοχή
Ο νέος πρόεδρος της ΔΕΕΠ Ηρακλείου Κώστας Γιαννουλάκης εξέφρασε την ικανοποίηση του για την συμμετοχή του κόσμου στην διαδικασία και δήλωσε:
«Σε πείσμα των πολλών, σε πείσμα των καιρών, η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ απέδειξε για ακόμη μία φορά ότι είναι η παράταξη με τον μεγαλύτερο και πιο ενεργό αριθμό μελών στη χώρα.
Χθες η καρδιά της ΝΔ στο Νομό Ηρακλείου χτυπούσε στον Θεατρικό Σταθμό, όπου εκατοντάδες μέλη προσήλθαν για να εκλέξουν τη νέα Διοικούσα Επιτροπή Εκλογικής Περιφέρειας Ηρακλείου(ΔΕΕΠ), των Δημοτικών Τοπικών Οργανώσεων (ΔΗΜΤΟ), καθώς επίσης τους συνέδρους που θα εκπροσωπήσουν την ΔΕΕΠ μας στο επικείμενο συνέδριο.
Θέλω από καρδιάς να ευχαριστήσω όλες και όλους τους υποψηφίους, για τον έντιμο και ειλικρινή αγώνα τους. Τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών, τους εθελοντές μας και κάθε συνεργάτη που συνέβαλλε στην εκλογική αυτή διαδικασία.
Πάνω απ’ όλα όμως, θέλω να πω ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ σε όλα τα μέλη, σε όλους του απλούς φίλους και ψηφοφόρους του κόμματός μας, που με τη συμμέτοχή τους έδειξαν ότι θέλουν να είναι κοντά και ενεργοί στην μεγάλη Κεντροδεξιά Φιλελεύθερη Παράταξή μας.
Όπως έχω ξαναπεί, μπορεί να ακούγεται κοινότοπο, ότι δηλαδή σε αυτή την εσωκομματική διαδικασία δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι, αλλά είναι η πραγματικότητα.
Κανείς δεν περισσεύει, κανείς δεν είναι εκτός, μόνο κοντά και μόνο ομαδικά πετυχαίνουμε καλύτερα αποτελέσματα.
Σας ευχαριστώ θερμά».
Η επίσημη ανακοίνωση της ΝΔ
"Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθησαν χθες οι εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη των νέων τοπικών εκπροσώπων της Νέας Δημοκρατίας.
Πάνω από 122.000 ενεργά μέλη της Παράταξης κλήθηκαν να εκλέξουν τους 2.500 εκπροσώπους τους που διεκδίκησαν τις θέσεις των Προέδρων και των Συμβουλίων των 59 Διοικουσών Επιτροπών Εκλογικών Περιφερειών (ΔΕΕΠ) και των 330 Δημοτικών Τοπικών Οργανώσεων (ΔΗΜΤΟ). Εξελέγησαν επίσης 1.000 σύνεδροι που θα συμμετάσχουν στο Τακτικό Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, την άνοιξη του 2026.
Το 70,2% των Συμβουλίων που εξελέγησαν αποτελείται από καινούρια πρόσωπα, γεγονός που σηματοδοτεί την πραγμάτωση του στόχου της ανανέωσης στο στελεχιακό δυναμικό του κόμματος σε όλη την επικράτεια.
Το ποσοστό ανανέωσης των Προέδρων ΔΗΜΤΟ ανέρχεται στο 73,8% και των Προέδρων ΔΕΕΠ στο 76,3%, καθώς 45 από τους 59 εκλέγονται για πρώτη φορά. Αξιοσημείωτο είναι ότι για πρώτη φορά στην ιστορία του κόμματος εξελέγησαν 14 γυναίκες Πρόεδροι ΔΕΕΠ (στις εσωκομματικές εκλογές του 2021 είχαν εκλεγεί 4 γυναίκες).
Επισυνάπτεται ο κατάλογος των εκλεγέντων Προέδρων ΔΕΕΠ.
Δείτε τα ονόματα των εκλεγέντων Προέδρων ΔΕΕΠ εδώ.
Κατεβάστε το ενημερωτικό σημείωμα εδώ.
Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο
