ΚΡΗΤΗ
Η Κρήτη στο πιάτο! Με "άρωμα" Masterchef το φετινό Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας!
Παρουσία του νικητή του μαγειρικού διαγωνισμού Λευτέρη Ζαφειρόπουλου η εκδήλωση του Σαββάτου - Δείτε φωτογραφίες
Ένα ποτήρι κρασί και αυθεντικές κρητικές γεύσεις στο πιάτο… Τι άλλο θέλει κανείς για μια όμορφη βραδιά;
Το απόγευμα του Σαββάτου, τα μέλη του συλλόγου Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας έστρωσαν το τραπέζι για τη δημοσιογραφική οικογένεια της Κρήτης και όλοι έγλειφαν τα δάκτυλά τους!
Παρουσία του επίτιμου μέλους του συλλόγου, κ. Ντίνας Νικολάου, η εκδήλωση οργανώθηκε στην κουζίνα του ΦΕ.Κ.Κ. στους Αποστόλους Πεδιάδας.
Η εκδήλωση εκτός των άλλων είχε και "άρωμα" MasterChef αφού ανάμεσα στους παρευρισκόμενους ήταν και ο φετινός νικητής του μαγειρικού διαγωνισμού, Λευτέρης Ζαφειρόπουλος.
Στα μυστικά της κρητικής κουζίνας ο Λευτέρης μάλιστα έπιασε τα... σύνεργα και ανέλαβε ρόλο μάγειρα, όπως επιτάσσει ο ρόλος και ο τίτλος του!
10 χρόνια πορείας!
Το 10ο Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας ξεκινά την Κυριακή 4 Αυγούστου, στις 7 το απόγευμα, στην Πολυθέα Πεδιάδας.
Τη δράση υλοποιεί ο Σύλλογος Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας με τη συνδιοργάνωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Πολυθέας, την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, του Δήμου Μινώα Πεδιάδας, του Τοπικού Συμβουλίου και της Ενορίας Πολυθέας.
Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.
Όπως αναφέρει η πρόεδρος του συλλόγου, κ. Λένα Ηγουμενάκη, στο Discovercrete.com, «Το «Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας», με έδρα το χωριό Απόστολοι Πεδιάδος, είναι σύλλογος µη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, αντλεί στοιχεία και δύναμη από την λαϊκή παράδοση και τους απλούς ανθρώπους του τόπου μας.
Σκοπός του συλλόγου μας, από τη δημιουργία του (2013) μέχρι και σήμερα είναι να αναδείξουμε τις γευστικές μνήμες και τον διατροφικό πολιτισμό του τόπου μας, καταγράφοντας συνταγές από κάθε γωνιά της Κρήτης.
Συνταγές που συνοδεύονται από ήθη και έθιμα καθώς και ιστορικά, πολιτισμικά και λαογραφικά στοιχεία.
Η κουζίνα είναι πολιτισμός, είναι η “κληρονομιά” κάθε τόπου.
Πίσω από κάθε συνταγή “κρύβεται” μια ιστορία, ένα αγαπημένο πρόσωπο, ένα χρηστικό σκεύος, ένα υλικό, μια μνήμη.
Αυτός ο πολιτισμός, διασώθηκε στο πέρασμα των αιώνων από γενιά σε γενιά. Οι γιαγιάδες τις μετέδιδαν στις κόρες και εν συνεχεία οι κόρες στις εγγονές.»
Δείτε φωτογραφίες
Δείτε επίσης:
10ο Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας την Κυριακή στην Πολυθέα
Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο