H πρόταση του Δήμου Σητείας για "Ευρωπαϊκή Γαστρονομική Περιφέρεια 2026"

H συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της αντιπεριφέρειας

Ο Δήμαρχος Σητείας κ Γιώργος Ζερβάκης κατέθεσε σήμερα, στην επιτροπή αξιολόγησης του Διεθνούς Ινστιτούτου Γαστρονομίας , Πολιτισμού , Τεχνών και Τουρισμού ( IGCAT), την πρόταση του Δήμου Σητείας για την στήριξη της υποψηφιότητας της Περιφέρειας Κρήτης στην κατάκτηση του Βραβείου «Ευρωπαϊκή Γαστρονομική Περιφέρεια 2026».

Στην ευρεία συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της αντιπεριφέρειας, συμμετείχαν ο αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου κ Γιάννης Ανδρουλάκης, στελέχη του ΠΛΟΗΓΟΥ, ο οποίος είναι ο φορέας υλοποίησης του εγχειρήματος, τα μέλη της επιτροπής αξιολόγησης, η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος Πολιτισμού, Ελένη Βλάσση κ.α.

Ο Δήμος Σητείας είναι ένας από τους φορείς και ο μοναδικός Δήμος, σε πρώτη φάση , στον οποίο προτάθηκε και συμμετέχει στο σημαντικό αυτό εγχείρημα της Περιφέρειας.
Έχοντας ως βάση και σημείο εκκίνησης το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, η πρόταση του Δήμου Σητείας δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα και έμφαση, στην ανάδειξη και προώθηση του.
 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από Κρήτη και Σητεία

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ