ΚΡΗΤΗ

Γενική συνέλευση αλλά και απεργία των εκπαιδευτικών

Του Συλλόγου "Νίκος Καζαντζάκης"

No profile pic

Σε ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ηρακλείου "Νίκος Καζαντζάκης" αναφέρεται:

"1.Τακτική Γενική Συνέλευση

Σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 11,12,13 και 26 του Ν. 1264/82 και των άρθρων 15,27,30,31,34,35,36 και 37 του Καταστατικού μας, σας καλούμε σε Τακτική Γενική Συνέλευση την  Τετάρτη 23 Μαΐου  και ώρα 18.00 π.μ. στο Αμφιθέατρο της Παλαιάς Παιδαγωγικής Ακαδημίας Ηρακλείου  ( 53ο  και 54Ο Δημοτικά Σχολεία)  με θέματα ημερήσιας διάταξης : 

  • Ενημέρωση από τον Πρόεδρο του Δ.Σ.
  • Απολογισμός δράσης Δ.Σ. για τη συνδικαλιστική χρονιά 2017-2018
  • Κριτική μελών
  • Συζήτηση πάνω στα θέματα που  απασχολούν τον Κλάδο και διαμόρφωση θέσης του  Συλλόγου στα κορυφαία ζητήματα.
  • Ενημέρωση  από την ομάδα ΄΄ Νηπιαγωγώντας΄΄ για τα  προβλήματα των Νηπιαγωγών.
  • Συζήτηση και προτάσεις μελών πάνω στα θέματα ημερήσιας διάταξης της 87ης Γ.Σ. της Δ.Ο.Ε.  

Η παρουσία όλων των συναδέλφων κρίνεται απαραίτητη. 

2.24ωρη Πανελλαδική Απεργία  -   Τετάρτη 30 Μάη 2018

 Η 30ή Μάη έχει αποφασιστεί ως ημέρα Παλλαϊκής κινητοποίησης με 24ωρη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ από ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΕ και τους συνδικαλιστικούς φορείς μικρομεσαίων επαγγελματιών, εμπόρων και επιστημόνων. Οι δέκα φορείς που συγκροτήσαμε την κοινωνική Συμμαχία, προκρίναμε αυτή τη μορφή δράσης ύστερα από επίπονο διάλογο και αμοιβαίες υποχωρήσεις, προκειμένου να αναδείξουμε τα κορυφαία προβλήματα της λιτότητας, της ανεργίας και της υπερφορολόγησης που έχουν οδηγήσει στον κοινωνικό αποκλεισμό, στη φτώχεια και στην εξαθλίωση χιλιάδες συμπολίτες μας και κυρίως τους νέους, τις γυναίκες και τους μικρομεσαίους επαγγελματίες.

Η πολιτική της λιτότητας και της εσωτερικής υποτίμησης που εφαρμόζουν εδώ και χρόνια όλες οι κυβερνήσεις της χώρας μας σε συνεργασία με τους δανειστές, οδήγησε στη βύθιση του ΑΕΠ κατά 25%, στην έκρηξη της ανεργίας στο 30%, στην απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων, στην υποβάθμιση και την ανατροπή των εργασιακών κατακτήσεων και δικαιωμάτων.

Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο, παρά τον κοινωνικό αυτοματισμό που συστηματικά καλλιεργείται, έχουμε υποστεί τρομακτική μείωση στους μισθούς κατά 40%, ενώ αντίστοιχο είναι το ποσοστό υποστελέχωσης του Δημοσίου στη λογική υπηρέτησης του επιτελικού κράτους, με φθηνό κόστος και με την εκχώρηση στους ιδιώτες όλων των κερδοφόρων δράσεων.

Η περικοπή του 13ου και 14ου μισθού, το νέο μισθολόγιο με χαμηλότερο κατά 200 ευρώ ανά κατηγορία καταληκτικό μισθό, η επέκταση των Μ.Κ. ως τα 39 χρόνια υπηρεσίας, το πάγωμα της ωρίμανσης για τη διετία 2016-2017, ο περιορισμός στην καταβολή ανθυγιεινού επιδόματος σε συνδυασμό με την περαιτέρω μείωση του αφορολόγητου από τα 8.600 ευρώ στα 5.600 έχει οδηγήσει και τους Δημοσίους Υπαλλήλους σε κατάσταση οικονομικής εξαθλίωσης.

Ο Νόμος – λαιμητόμος Κατρούγκαλου για το συνταξιοδοτικό, μετατρέπει τις συντάξεις σε βοηθήματα και τους ασφαλισμένους παρίες της κοινωνίας και ζητιάνους μετά από 40 χρόνια εργασίας. Η αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης στα 67 χρόνια, καταργώντας ώριμα συνταξιοδοτικά δικαιώματα, οι μειώσεις συντάξεων για τους νέους ασφαλισμένους ως και 35%, ο επανυπολογισμός των παλαιών συντάξεων και η σταδιακή ισοπέδωση με τις νέες, αρχής γενομένης από το 2019, η αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, η μείωση των επικουρικών συντάξεων, η περαιτέρω μείωση του ΕΦΑΠΑΞ, είναι μόνο μερικά από τα δεινά που έφερε ο Ν. 4387/2016.

Η επίθεση της Κυβέρνησης στο συνδικαλιστικό κίνημα συνεχίζεται αμείωτη με τα νέα εμπόδια που θέτει στην συμμετοχή για τη λήψη απόφασης για απεργία και κορυφώθηκε με την ευθεία επίθεση στο δικαίωμα της απεργίας με την τροπολογία Γεροβασίλη.

Για όλους αυτούς τους λόγους αποφασίσαμε από κοινού με τους άλλους φορείς να κηρύξουμε 24ωρη Γενική Απεργία για τις 30 ΜΑΗ και πέρα από τα γενικά αιτήματα της ανατροπής της ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ, του περιορισμού της ΑΝΕΡΓΙΑΣ, της κατάργησης της ΥΠΕΡΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗΣ, διεκδικούμε τα πανδημοσιοϋπαλληλικά αιτήματα:

  • Κατάργηση του Νόμου – λαιμητόμου Κατρούγκαλου για το συνταξιοδοτικό (ν. 4387/2016).
  • Κατάργηση της  τροπολογίας Γεροβασίλη για την αξιολόγηση. Συνεχίζουμε την απεργία – αποχή και στον νέο κύκλο αξιολόγησης.
  • Μισθούς και συντάξεις αξιοπρέπειας. Γενναία αύξηση των μισθών των νέων συναδέλφων. Υπολογισμό της διετίας 2016-2017 για τη μισθολογική μας εξέλιξη.
  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, για να καλυφθούν όλα τα οργανικά κενά (Παιδεία, Υγεία, Αυτοδιοίκηση, Ασφαλιστικά Ταμεία, Κοινωνικές Υπηρεσίες κτλ). Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων – μέσω του ΑΣΕΠ – που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες με γενναία μοριοδότηση της προϋπηρεσίας.
  • Κανένας πλειστηριασμός, για την πρώτη κατοικία, για τους εργαζόμενους που αδυνατούν να πληρώσουν.
  • Να σταματήσει η φορολογική επιδρομή και η καταλήστευση του εισοδήματός μας. Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ".

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

Στείλε την είδηση