Δύο σεισμοί καταγράφηκαν νωρίς το πρωί της Κυριακής, με διαφορά ενός λεπτού, στην Κρήτη και ειδικότερα στο νομό Ηρακλείου.
Σύμφωνα με την πρώτη μέτρηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, η μία δόνηση, στις 7.28 το πρωί, ήταν 3,5 Ρίχτερ και το επίκεντρο εντοπίστηκε στην ενδοχώρα του νομού και συγκεκριμένα 6 χιλιόμετρα ανατολικά, βορειοανατολικά του Πύργου.
Στην αναθεωρημένη μέτρηση, το Γεωδυναμικό έδωσε τον σεισμό στα 3,6 Ρίχτερ, με επίκεντρο κοντά στο Αρκαλοχώρι του Δήμου Μινώα Πεδιάδος και συγκεκριμένα στα 8 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Αρκαλοχωρίου. Το εστιακό βάθος καταγράφηκε στα 12,3 χιλιόμετρα.
Η δεύτερη δονηση καταγράφηκε ένα λεπτό αργότερα, στις 7.29 και μετρήθηκε 3,5 Ρίχτερ, με το επίκεντρο πάλι κοντά στο Αρκαλοχώρι, με εστιακό βάθος στα 13 χιλιόμετρα.
Περίπου 40 λεπτά αργότερα, καταγράφηκε ακόνα ένας σεισμός, με το ίδιο επίκεντρο, που μετρήθηκε στα 2,7 Ρίχτερ.
Υπενθυμίζεται ότι το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής καταγράφηκε στην ίδια περιοχή σεισμός 4,3 Ρίχτερ, με τη δόνηση να γίνεται αισθητή σε πολλές περιοχές, μέχρι και την πόλη του Ηρακλείου
Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη
